Svenska Postkodlotteriet

40 miljoner till vinnare i Hässelby

Dela

I Hässelby i Stockholms län bor Sveriges senaste vinnare. I dag avslöjades det att Postkodlotteriets Sommaryra med en vinstpott på 40 miljoner kronor har gått till orten. De som bor i postnummer 165 76 och har en lott får dela på vinsten. Den 12 juni firas vinnarna när de får ta emot sina vinstcheckar vid ett event med tv-inspelning.

Postkodlotteriets Sommaryra kommer till Hässelby.
Postkodlotteriets Sommaryra kommer till Hässelby.

Det är premiär för Postkodlotteriets Sommaryra, en vinst med extra mycket pengar i vinstpotten. Lottköparna i det vinnande postnumret får dela på hälften av 40 miljoner, alltså 20 miljoner kronor. Den resterande hälften delas mellan de lottköpare som även bor i den vinnande postkoden. 

Vinnarna firas söndag 12/6 
På söndag eftermiddag bjuds vinnarna in till en vinstutdelning med musikunderhållning och tv-inspelning. Exakt plats är inte klart ännuFamilj, vänner och allmänhet är välkomna att ta del av festligheterna och fira vinnarna. 

Vid vinstutdelningen kommer den vinnande postkoden att avslöjas och checkar kommer att delas ut på scenen. Programledare är Rickard Sjöberg och med på plats är vinstutdelarna Sandra Dahlberg, Putte Nelsson och Christian “Kicken” Lundqvist. På scenen uppträder artisterna Theoz och Cazzi Opeia, senast aktuella i Melodifestivalen. 
– Nu är det premiär för Sommaryran! Som en vanlig Grannyra fast på sommaren helt enkelt. Det ska bli ett sant nöje att dela ut 40 miljoner kronor till grannarna i Hässelby. Jag förväntar mig jubel, infriade drömmar, musik och fest. Titta in du också, säger Rickard Sjöberg. 

Vinnarna kontaktas i veckan 
I dag klockan 19.00 avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. Under veckan kommer alla vinnare att kontaktas via telefon och brev och bjudas in till vinstutdelningen på söndag.  

Sommaryrans vinstutdelning spelas in och tv-programmet sänds i TV4 den 17 juni klockan 19.30. 

Fördelning av vinstpotten 
Under året samlar lottköparna på sig andelar (tio andelar/lott för varje deltagande månad). Hur stor vinsten i Sommaryran blir beror på antalet andelar och lotter.  

  • Hälften av vinstpotten (20 miljoner kronor) fördelas mellan alla som har lott i det vinnande postnumret. 
  • Andra hälften av vinstpotten (20 miljoner kronor) fördelas mellan de med lott som dessutom har den vinnande postkoden. 

Vad är en postkod? 
Ett lottnummer i Postkodlotteriet bygger på lottköparens adress. Den första delen av lottnumret är postnumret. Sedan följer två bokstäver som tillsammans med postnumret bildar postkoden (t ex 123 45 AB). En postkod är alltså en mindre del av ett postnummerområde. Lottnumret avslutas med ett personligt nummer. 

För mer information kontakta: Sophie Westerlund, Pressansvarig produkt-PR, 073-087 13 42. Sophie.Westerlund@postkodlotteriet.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Postkodlotteriets Sommaryra kommer till Hässelby.
Postkodlotteriets Sommaryra kommer till Hässelby.
Ladda ned bild

Om

Svenska Postkodlotteriet
Svenska Postkodlotteriethttps://www.postkodlotteriet.se/

Svenska Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer - tack vare alla som köpt lotter. Samtidigt har över 1 400 vinnare blivit miljonärer. Postkodlotteriet står dessutom bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden.  

Följ Svenska Postkodlotteriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Postkodlotteriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum