Universal Robots

429 automationsupplevelser stärker svenska företag

Dela
Under året har Universal Robots tillsammans med sina partners Svenska Elektrod, Odigo och Cobotech åkt runt i Sverige med sina flexibla och lättprogrammerade kollaborativa robotar (cobotar). Turnén avslutades i Luleå förra veckan, och totalt har de mött 208 olika företag och pratat med 429 personer om hur automation kan hjälpa dem att hantera olika typer av utmaningar inom sina företag.
Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots

Universal Robots är världsledande inom kollaborativa robotar och har mångårig erfarenhet och omfattande kunskap, det vill de dela med sig av till svenska företag, tillsammans med expertisen från sina partners. På höstens turné blev det totalt 6 stopp, med Malmö i söder till Luleå i norr.

– Tanken med att åka runt i Sverige är att komma närmare små och medelstora företag och ge dem samma utvecklingsmöjlighet som större företag genom att presentera hur automationen kan stärka dem. En teknik som tidigare varit förunnad de stora företag men som tack vara coboten nu är tillgänglig för fler, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

På stoppen har de träffat 208 olika företag och pratat med 429 olika personer när de demonstrerat sina kollaborativa applikationer som kan hjälpa företagen att hantera olika typer av utmaningar, såsom produktkvalitet, produktivitet och personalutmaningar. Besökarna har fått se hur man kan använda coboten för olika moment och uppgifter. De har även fått tips från experter om hur just de kan utveckla och förbättra sin verksamhet med hjälp av tekniken.

– Vi märkt att företagen på en begränsad tid kan lära sig mycket om olika användningsområden för kollaborativa robotar, få inspiration om vad som är möjligt att göra samt nätverka med andra företag som är i en liknande situation. Det har lett till att processen för kunden blir mycket kortare och de kan då snabbare komma i gång med sin automationsresa, fortsätter Ola Mellström.

Fortsättning följer

Under 2023 kommer Universal Robots att fortsätta att visa företag från norr till söder hur deras företag kan utvecklas och dra nytta av automatisering när det fortsätter turnén. Det kommer bli ett 10-tal stopp spridda över landet. Första inbokade är i vecka 8 i Östersund och Örnsköldsvik. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Universal Robots
Foto: Universal Robots
Ladda ned bild
Ola Mellström, URs svenska försäljningschef. Foto: Universal Robots
Ola Mellström, URs svenska försäljningschef. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Om

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e, UR16e och UR20 utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 50 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2021 hade Universal Robots en omsättning på 311 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 130 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 100 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

SE Automation - ny återförsäljare för Universal Robots i Sverige24.3.2023 07:37:00 CET | Pressmeddelande

SE Automation blir robottillverkaren Universal Robots nästa återförsäljare i Sverige. Efterfrågan på kollaborativa robotar (cobotar) har ökat mycket, de är en viktig del för att kunna övervinna många företags utmaningar. Exempelvis att kunna ha produktionen på hemmaplan, bristen på kvalificerad personal och smart energianvändning. För att svara upp på den ökade efterfrågan kommer SE Automation bland annat bidra med sin kompetens inom svetsning, den stark förankringen även i norra Sverige och sitt stora tekniskt kunnande inom integration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum