Tyska Turistbyrån

42:a passionsspelen i Oberammergau skjuts upp till år 2022

Dela

Stockholm, den 23 mars 2020. Den 42:a utgåvan av passionsspelen i Oberammergau skjuts upp på grund av den rådande coronapandemin. Beslutet kommer efter att kretsförvaltningen i Garmisch-Partenkirchen förbjudit genomförandet av passionsspelen i Oberammergau. Eftersom gästernas och de medverkandes hälsa har högsta prioritet, har de ansvariga beslutat att skjuta upp den planerade premiären av passionsspelen den 16 maj 2020 fram till år 2022.

Korsfästelse. FOTO: © Passionsspiele Oberammergau
Korsfästelse. FOTO: © Passionsspiele Oberammergau

Beslutet att förbjuda genomförandet av passionsspelen i Oberammergau som tagits av kretsförvaltningen i Garmisch-Partenkirchen samt den ansvariga miljö- och hälsoskyddsnämnden grundas på lagen om infektionsskydd: ”Miljö- och hälsoskyddsnämnden har gjort en riskbedömning. Enligt denna är det inte möjligt att genomföra passionsspelen ens till hösten. Man utgår ifrån att inskränkningarna av det offentliga livet åter kan minskas när den exponentiella ökningen av smittade personer avtar. Vi kommer dock under en lång tid framöver löpa risk för nya infektionsutbrott. Vi kan i dagsläget tveklöst förutsäga att ett evenemang av passionsspelens storleksordning inte kan genomföras, då risken att nya infektionskedjor uppstår är för hög. Evenemanget bör därför förbjudas ur ett hälsopreventivt perspektiv.”

Befolkningens hälsa kommer i första hand även för Oberammergau kommun och teamet kring regissören för passionsspelen, Christian Stückl. Coronapandemin har gjort det omöjligt att slutföra årets spel utan att äventyra medverkande och gäster. Dessutom är alla inblandade överens om att det, som läget är nu, inte fungerar att bara skjuta upp evenemanget några månader.

Passionsspelen baseras på ett löfte från år 1633. Vid den tiden lovade folket i Oberammergau att framföra Kristi lidande, död och uppståndelse så länge inga fler dog av pesten.

Oberammergauborna vill fortsätta att uppfylla detta löfte. Av denna anledning har man påbörjat planeringen för passionsspelen år 2022. Premiären är planerad till den 21 maj 2022 och ytterligare speldatum kommer att meddelas vid en senare tidpunkt.

Passionsspelen har både skjutits upp och ställts in tidigare. År 1770 kunde passionsspelen inte äga rum på grund av ett allmänt förbud och år 1940 var det andra världskriget som satte stopp för evenemanget. Vad gäller passionsspelen 1920 beslutade kommunfullmäktige att inte inleda förberedelserna för passionsspelen med tanke på det stora antalet stupade i första världskriget, men år 1922 kunde passionsspelen åter utföras.

Det finns två alternativ för återbetalning av biljetter och bokningar. Som det ser ut nu kommer bokningar för årets föreställningar att kunna omvandlas till en reservation för 2022 med start den 6 april. Ett annat alternativ är göra ett återköp av biljetter och andra bokningar mot full återbetalning av inköpspriset.

Information och återköpsformulär hittar du på vår webbsida www.passionsspiele-oberammergau.de

Totalt planeras 103 föreställningar för passionsspelen i Oberammergau 2020 från den 16 maj till den 4 oktober. Passionsteatern i Oberammergau har knappt 4500 åskådarplatser och är världens största utomhusteater med sittplatser under tak. Man räknar med att cirka 450 000 åskådare från hela världen kommer att besöka evenemanget.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Korsfästelse. FOTO: © Passionsspiele Oberammergau
Korsfästelse. FOTO: © Passionsspiele Oberammergau
Ladda ned bild

Dokument

Om

Tyska Turistbyrån
Tyska Turistbyrån
Box 27104
102 52 Stockholm

http://www.germany.travel/se/index.html

Tyskland - Det vänliga semesterlandet

På uppdrag av den tyska regeringen har Tyska Turistbyråns huvudkontor (DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) arbetat i mer än femtio år för att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Tyskland är känt för sin turistiska mångfald över hela världen vilket har gjort uttrycket reselandet Tyskland till ett av de mest välkända varumärkena. Läs mer på www.germany.travel

Följ Tyska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tyska Turistbyrån

DZT-kampanj #DiscoverGermanyFromHome samlar aktuella aktiviteter på sociala medier2.4.2020 17:07:35 CESTPressmeddelande

Stockholm den 2 april 2020 – Under den lockdown som råder i stora delar av världen samlar Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) sina löpande marknadsföringsaktiviteter på samtliga globala sociala medier-kanaler i kommunikationskampanjen #DiscoverGermanyFromHome. Målet är att förmedla innehåll som är både inspirerande, empatiskt och samtidigt informativt till morgondagens kunder. Kampanjen inkluderar virtuella upplevelseformat av destinationer från Tysklands alla 16 delstater. På så vis knyter man kontakt med potentiella Tysklandsbesökare som har möjlighet att upptäcka landet virtuellt. Förutom #DiscoverGermanyFromHome använder kampanjen även existerande hashtaggar som #staysafe, #stayathome och #traveltomorrow.

Coronavirusets möjliga konsekvenser för tysk incomingturism – DZT planerar marketing recovery-program2.3.2020 15:33:43 CETPressmeddelande

Stockholm den 02 mars 2020 – Utvecklingen inom turismnäringen efter coronavirusets utbrott och de medföljande reseinskränkningarna kommer även att påverka den tyska incomingturismen under de kommande månaderna. Hur omfattande tillbakagångar som är att vänta från den kinesiska marknaden och hur länge det kommer att pågå, kommer enligt Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) till stor del bero på vilken effekt de kinesiska myndigheternas administrativa åtgärder i praktiken får, men även hur långt viruset breder ut sig och under hur lång tid, och vilka följder krisen får för den kinesiska nationalekonomin.

Tyska Turistbyrån är huvudsponsor för Vagabonds Tågresedag på Stockholms Centralstation den 6 december 20194.12.2019 15:41:24 CETPressmeddelande

Stockholm, den 4 december 2019: Statistik över tågbiljettsförsäljningen visar ett kraftigt ökat intresse för tågresor till Tyskland. Ökningen gäller både enkelsträckor och rundresor med exempelvis Interrailkort. Trenden bekräftas i Tysklands incomingsiffror som visar en ökning på 5,3 procent för övernattningar på hotell och logianläggningar med tio bäddar eller fler under perioden juni till augusti 2019.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum