Åre 2019 AB

43:E VÄRLDSCUPSEGERN SHIFFRIN – HANSDOTTER TREA

Dela

Mikaela Shiffrin, underbarnet som fyllde 23 tidigare i veckan, var helt ostoppbar i säsongens sista slalomtävling i världscupen. Redan innan tävlingen hade hon säkrat segern i den totala slalomcupen, liksom den andra raka segern i den totala världscupen för damer.

Åre har en speciell plats i Mikaela Shiffrins hjärta. Det var här hon tog sin första vinst i världscupen, i december 2012. Nu har hon tagit hela 43 segrar och den unga superstjärnan fortsätter att sätta nya rekord, vecka för vecka.

Det var en kall morgon med 20 minusgrader i Åre men temperaturen steg under dagen i takt med att solen värmde den månghövdade publiken på Nationalarenan. Mikaela Shiffrin var självklar favorit för vinsten i säsongens sista slalomtävling och hon gjorde ingen besviken. Hon ledde klart efter första åket och vann slutligen med 1.58 sekunder. Det var hennes sjunde vinst i slalomvärldscupen den här säsongen.

Wendy Holdener, Schweiz, förbättrade sin position från tredje till andra plats i andra åket vilket också betydde en andraplats i totala slalomvärldscupen för säsongen, med 705 poäng totalt. Bakom Holdener blev det en tight uppgörelse mellan OS-guldmedaljören Frida Hansdotter och Petra Vhlova, Slovakien, om tredjeplatsen i slalomcupen. I slutändan var det Hansdotter som var vassast för dagen och hon säkrade en tredjeplats både i säsongens sista tävling och i cupen, med 681 poäng mot Vhlovas 679.

Hemmaplan har varit bra för Frida Hansdotter, som med dagens tredjeplats tog sin fjärde pallplats i Åre, vilket ger goda vibbar inför världsmästerskapen i Åre nästa år. Det var Hansdotters åttonde raka pallplats i slalom, inklusive hennes guldmedalj på Olympiska Spelen i Pyenongchang för ett par veckor sedan. Det var överlag en bra svensk laginsats där Anna Swenn Larsson slutade på nionde plats och Estelle Alphand på 13:e.

Häng med i allt som händer under världscupfinalen och inför Åre 2019 genom att ladda ner Åre 2019-appen från Google Play eller App Store. Och missa inte kvällens festligheter på Åre torg där du får chansen att träffa och mingla med världsstjärnorna!

Program

Lördag, 17 mars
17.30 Åre 2019’s VM-soppa och autografskrivning på Åre torg
18.30 Bib Draw slalom herr, Officiell prisceremoni slalom dam

Söndag 18 mars

9.45 Storslalom dam (1st run)
10.45 Slalom herr (1st run)
12.30 Storslalom dam (2nd run)
13.30 Slalom herr (2nd run)

Bilder

Om

Åre 2019 AB
Åre 2019 ABFölj Åre 2019 AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019 AB

LEVA SOM MAN LÄR – SVENSKA SKIDFÖRBUNDET TAR LEDANDE ROLL I KAMPEN MOT KLIMATFÖRÄNDRINGAR21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Skidentusiaster och det alpina svenska landslaget har haft första parkett för att se hur klimatet blivit varmare, glaciärer smälter och skidorter på låg höjd får allt mindre snö. Det är anledningen till att Svenska Ski Team Sweden Alpine sommaren 2017 vidtog åtgärder för att förbättra sin verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Det började med en analys av den egna verksamheten med hjälp av specialister på ämnet och efter tre månader kom resultatet. Och det blev ett slag i magen: varje medlem i det svenska alpina landslaget hade ett koldioxidavtryck som var fyra gånger mer än för en ”vanlig” svensk. Det var en ögonöppnande erfarenhet och sedan dess har arbetet mot att förbättra verksamheten ur ett miljöperspektiv satt fart. I linje med den hållbarhetsvision som Åre 2019 har och jobbar för att uppfylla sjösatte Ski Team Sweden Alpine ett miljöprogram i slutet på förra året. Syftet med programmet är att anpassa verksamheten och fokusera på att göra den mer hållbar. Det finns många hinde

HUR MÅR DINA LAGG EGENTLIGEN?21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Hur är det egentligen med skidorna och skidkläderna nu när snön är borta? Tog du dem direkt från säsongens sista åk till skrubben eller förrådet och nu ligger allt där tills det är dags för nästa säsong? Ta då ut utrustningen igen och ge dem lite kärlek inför Åre 2019 – här delar två experter med sig av sina bästa tips! Skidor och pjäxor Om skidorna får stå obehandlade under sommaren kommer du att få torra belag som glider dåligt så ta en eftermiddag och ge laggen lite omsorg. Om du inte känner dig bekväm med att göra allt själv – gå till närmaste sportbutik och se om de kan hjälpa dig. – Det viktigaste är att man vallar in skidorna med paraffinvalla så man har ett skyddande lager på belaget. En del säger att det ska vara riktigt varm valla men det går lika bra att använda den du använder under vintern, men kanske inte den du har för de kallaste förhållandena (-10 grader eller kallare), säger Håkan Johansson på Verkstan i Åre, tillika servicetekniker åt Svenska skidförbundet. Börja med

#1 ALPINA LEGENDARER20.6.2018 00:00Pressmeddelande

Stein Eriksen – ett Hollywoodansikte i norsk ylletröja En legendar, en pionjär och långt före sin tid. Stein Eriksen var norrmannen med Hollywood-utseendet som spred den alpina sporten utanför både Nordens och sportens gränser. Med OS- och VM-guld i bagaget och en omistlig charm kom han att bli en av den alpina världens stora, inte minst för sin bragd på alpina VM i Åre 1954. Lille Stein Eriksen föddes 1927 och växte upp i idylliska Holmenkollen med föräldrarna Marius och Bitte och storebror Marius junior. Det fanns liten tvekan om att både Stein och Marius hade alla förutsättningar för att bli goda idrottsmän. Marius Sr var en erkänt duktig backhoppare och utförsåkare som dessutom deltog som gymnast på OS 1912. Mamma Bitte (Birgit) drev damernas slalomklubb i Oslo och i trädgården hade pojkarna Eriksen en hemmabyggd hoppbacke som lystes upp av stearinljus i vintermörkret. Enligt Stein var hans största ”bekymmer” som barn att välja om han skulle bli backhoppare eller alpin utförsåkare.

NU ÄNNU ENKLARE ATT TA TÅGET TILL ALPINA VM!23.5.2018 00:00Pressmeddelande

Nu blir det ännu enklare att ta sig till och från Åre. De dagliga nattågen nu kommer att gå direkt från Stockholm från juni och framåt, vilket betyder en enklare och bekvämare resa i hållbarhetens tecken. Nu kommer vår nationella partner SJ med glädjande besked: nattågen kommer att trafikera sträckan från Stockholm till Åre varje dag från slutet av juni och framåt. Dessutom kommer dagliga dagtåg att gå på sträckan, vilket gör det smidigt att ta sig till och från Åre och Duved som är tågets slut- och startstation. Det gör det också möjligt för mer långväga besökare att göra en dagstur till och från Åre. Att ta tåget till Åre är ett hållbart och bekvämt resealternativ då tåget stannar mitt i byn där du har gångavstånd till torget, restauranger, hotell, bad, shopping och givetvis till skidbackarna. Nationalarenan ligger cirka en kilometer från Åre station. – Tågtrafiken är otroligt viktig för oss och för de gäster som ska resa till och från Åre under alpina VM. Det är ett väldigt enkelt o

SENA TÄVLINGAR – FÖR PUBLIK OCH ÅKARES SKULL23.5.2018 00:00Pressmeddelande

– här är de officiella starttiderna för alpina VM i Åre Under FIS – kongressen i Grekland förra veckan samlades stora delar av den internationella skidfamiljen för att diskutera kommande år och säsong. Bland annat bestämdes de officiella starttiderna för alpina VM i Åre 2019 – och det är tider som passar både publik och åkare. Sedan tidigare är tävlingsdagarna satta för nästa års alpina världsmästerskap i Åre, 5-17 februari. Under FIS-kongressen bestämdes även starttiderna och är nu därmed officiella. Många av tävlingarna startar lite senare på dagen vilket är fördelaktigt för dagsbesökare som då kan anpassa sina resor på ett enklare sätt. Fans och publik som bor i närregionen och nu även i övriga landet får chansen att se första åket för dagen utan att kliva upp i ottan. Med de nya tågtiderna för dag- och nattåg som SJ annonserade i veckan blir det enklare att resa över dagen. Det är också viktigt att de aktiva ska få mycket tid på morgonen att förbereda sig inför vad som kan vara der

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum