Postkodstiftelsen

4,5 miljoner kronor till möten med naturen!

Dela

Skogsmulle för seniorer, artkunskap för unga, bygge av insektshotell samt naturnära upplevelser för dem som annars inte har nära till naturen – det är bara en handfull av de projekt som kommer att genomföras i Postkodstiftelsens satsning ”Möten med naturen”.

Behovet av ett starkt och brett miljöengagemang har aldrig varit större. Samtidigt har människors kontakt med naturen minskat dramatiskt de senaste hundra åren. 

Under våren 2019 gjorde Postkodstiftelsen därför en särskild utlysning, för att hitta lokala projekt som verkar för att skapa möten med naturen. Utlysningen är en del av Postkodstiftelsens satsning på ekosystem och biologisk mångfald. 

–      Vi tror att positiva upplevelser av naturen kan bidra till en ökad känsla av att den är värd att bevara. Ökad kunskap om djur, växter och samspelet mellan levande varelser kan skapa engagemang och drivkraft att bidra till ett hållbart samhälle, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Över 200 ansökningar kom in och nu har 25 projekt, som skapar möten mellan människa och natur, valts ut. 

Organisationerna som får stöd för att genomföra projekt är:

ABF Huddinge

Active Divers

Friluftsfrämjandet Katrineholm

Fältbiologerna Stockholm Uppland Gotland

Föreningen Historieberättarna

Havremagasinets Vänner

Hälleforsnäs Bygderåd

Jordens Vänner

Naturskyddsföreningen i Boden

Naturskyddsföreningen i Jokkmokk

Naturskyddsföreningen i Skåne

Naturskyddsföreningen Nora

Naturskyddsföreningen Norrbottens Län

Naturskyddsföreningen Tranås

Naturskyddsföreningen Värmland

Naturskyddsföreningen Örebro Län

Plogga

PRO Distriktet Västmanland

Refugees Welcome Stockholm

Röda Korset Vänersborgskretsen

Stiftelsen Tensta Konsthall

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studiefrämjandet Sörmland

Svenska Rovdjursföreningen

Om

Postkodstiftelsen
PostkodstiftelsenPostkodstiftelsen är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet och förmedlar tidsbestämda stöd till projekt som drivs av ideella föreningar och stiftelser, i Sverige och internationellt. Sedan 2007 har mer än en miljard förmedlats till över 500 projekt.

 

Läs mer om Postkodstiftelsen på www.postkodstiftelsen.se

Följ Postkodstiftelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Postkodstiftelsen

Postkodstiftelsen ger en miljon kronor till Jontefondens Insamlingsstiftelse18.6.2020 15:30:00 CESTPressmeddelande

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Jontefondens Insamlingsstiftelse med ett projektstöd på en miljon kronor för projektet Guldkanter under pandemin, som pågår till och med december 2020. Projektet verkar för att göra en akut insats för familjer vars barn väntar eller nyligen har genomgått en organtransplantation, för att minska känslan av ensamhet, rädsla och isolering hos dessa i samband med Covid-19 pandemin.

Postkodstiftelsen ger 2 085 000 kronor till Folkrörelsearkivet i Västerbotten21.1.2020 12:03:30 CETPressmeddelande

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Folkrörelsearkivet i Västerbotten med ett projektstöd på drygt två miljoner kronor för projektet Det demokratiska arkivet, som pågår till och med våren 2022. Det demokratiska arkivet är en plattform för att tillgängliggöra arkiven för ett bredare samhälle, öka förståelsen för samhällets utveckling och skapa framtidstro genom insikten om allas möjlighet att kunna bidra till ett bättre samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum