Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

47 förslag för näringslivets klimatomställning

Dela

Den 15 september presenterar Tillväxtanalys 47 förslag och rekommendationer för att undanröja hinder för näringslivets klimatomställning.

Sverker Härd, generaldirektör, Tillväxtanalys
Sverker Härd, generaldirektör, Tillväxtanalys

Tillväxtanalys rapport ska fungera som underlag för utformningen av den kommande klimatpolitiska handlingsplanen.

– Globala utmaningar måste mötas med internationell samverkan. Våra förslag och rekommendationer ligger därför i linje med EU:s höjda ambitioner och arbete. Omställning innebär också åtgärder på flera områden som markanvändning, arbetsmaskiner och finansiering, säger Sverker Härd, generaldirektör på Tillväxtanalys.

Rapporten är resultatet av flera myndigheters analysarbete liksom inspel från både akademi och näringsliv. Hinderanalyserna, förslagen och rekommendationerna är utformade av Naturvårdsverket, Energimyndigheten, Jordbruksverket, Boverket och Skogsstyrelsen. Tillväxtanalys har även lagt förslag och rekommendationer i rapporten.

– Presenterade förslag och rekommendationer är tänkta att komplettera befintlig styrning, redan lagda förslag och pågående initiativ, säger Sverker Härd.

Tillväxtanalys presenterar rapporten i samband med ett seminarium idag, den 15 september klockan 13.00–14.00. Seminariet direktsänds via tillvaxtanalys.se. Där finns också rapporten och annat relevant material tillgängligt.

Frågor om innehållet i rapporten besvaras av projektledare Thomas Pettersson Westerberg, 010-447 44 69 och thomas.petterssonwesterberg@tillvaxtanalys.se.

Frågor om seminariet besvaras av pressansvarig Marie Lann, 010-447 44 83 och marie.lann@tillvaxtanalys.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sverker Härd, generaldirektör, Tillväxtanalys
Sverker Härd, generaldirektör, Tillväxtanalys
Ladda ned bild

Länkar

Om

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser
Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser
Studentplan 3
831 40 Östersund

010-447 44 00https://www.tillvaxtanalys.se/

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, är en myndighet under Näringsdepartementet. Vårt uppdrag är att analysera och utvärdera svensk tillväxt- och näringspolitik. Genom vår kunskap bidrar vi till att effektivisera, ompröva och utveckla tillväxtpolitiken samt genomförandet av Agenda 2030. Myndigheten som leds av generaldirektör Sverker Härd har sitt huvudkontor i Östersund. Vi har även ett kontor i Stockholm.

Följ Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum