Stockholms studentbostäder, SSSB

50 000 nya hyresgäster flyttar in på Lappis

Dela

I förra veckan ägde en stor inflyttningsdag rum för Stockholms studentbostäder, 50 000 honungsbin flyttade in i ett bihus på området Lappkärrsberget i Stockholm. Honungsbin har en positiv inverkan på miljön och initiativet är ett steg i Stockholms studentbostäders hållbarhetsutveckling.

Under förra veckan flyttade 50 000 honungsbin in hos Stockholms studentbostäder då ett bihus har placerats vid Campus Lappis på Lappkärrsberget i Stockholm. Initiativet är en del av Stockholms studentbostäders hållbarhetsarbete där miljöfrågan har en central del. Biodlingar likt dessa bidrar positivt till miljön då bins pollineringsarbete har betydande funktioner både för naturen och för människan. 

– Att vi nu även har utökat beståndet med ett bihus känns helt rätt eftersom att Lappkärrsberget ligger i nationalstadsparken och där är naturen alltid nära inpå husknuten. Miljö och klimat är viktiga frågor för oss och våra hyresgäster och därför satsar vi extra på just hållbarhet under detta år. Bihuset är en liten del av vårt totala hållbarhetsarbete men lika viktigt för det, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.  

Förutom att producera honung fyller bina en viktig funktion då deras pollinering bidrar till den biologiska mångfalden. För ett fungerande ekosystem och natur krävs det många olika djur, växter och insekter, vilket blir möjligt med hjälp av pollinering. Den biologiska mångfalden har stor betydelse för människan då vi är beroende av ekosystemet för bland annat ren luft, mat och byggmaterial. I dagsläget är många biarter utrotningshotade vilket kan ha negativ betydelse för miljön, något som biodlingar med honungsbin kan hjälpa till att motverka.

–  Det känns jättekul att vi kan ha bin och bidra till ökad pollinering i området, honungen är en trevlig bonus! Vi hoppas också kunna öka kunskapen om och intresset för pollinerare genom kupan, säger Ronja Krische, Hållbarhets- och kvalitetsstrateg på Stockholms studentbostäder.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden29.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum