Stockholms stad

50 träd planteras när Rinkeby fyller 50 år

Dela

Välkommen till pressträff i Rinkeby torsdagen den 6 maj klockan 13.30–14.30 i parkleken Rinken. Samling klockan 13.20 för föranmälda deltagare.

Pressträffen livesänds också på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltnings Instagramkonto.

Stockholms stad planterar 50 olika träd som kan växa i minst 50 år, på olika platser i Rinkeby under jubileumsåret. Den 6 maj deltar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr tillsammans med stadsdelsnämndens ordförande Ole-Jörgen Persson när en av ekarna planteras i parkleken Rinken.

Träden blir till nytta och glädje för nuvarande och kommande generationer av Rinkebybor. De femtio träden har alla olika ursprung och bidrar till att berika Rinkeby på olika sätt och blir en påminnelse om hur Rinkebyborna varje dag berikar sin stadsdel med sina olika ursprung och erfarenheter.

Klockan 13.30 blir det invigningstal av finansborgarrådet Anna König Jerlmyr tillsammans med stadsdelsnämndens ordförande Ole-Jörgen Persson.

Därefter planteras eken tillsammans med ungdomar från Rinkeby ungdomsgård.

Anmälan och kontakt: Det är begränsat antal platser. Anmäl din närvaro i förväg till Erik Engstrand, erik.engstrand@stockholm.se eller 076–122 91 40.

Jubileumsprogram under året

I år är det femtio år sedan Rinkeby centrum invigdes och det blir jubileumsprogram under året, med coronaanpassade aktiviteter.

Program och information på webbplatsen upplev.stockholm/rinkeby-50-år och på sociala medier via hashtaggen #Rinkeby50år.

Jubileumsåret arrangeras av:

Stockholms stad genom:

  • Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning
  • Familjebostäder
  • Svenska Bostäder
  • Stockholmshem
  • Trafikkontoret
  • Kulturförvaltningen

Fastighetsägare i Järva, HSB, ByggVesta
Centrumägare Fastpartner
Polisen

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum