Linköpings kommun

58 miljoner till Linköping för ökat bostadsbyggande

Dela

Boverket presenterar idag vilka kommuner som får statsbidrag för ökat bostadsbyggande. Linköping kommer få 58 miljoner, vilket är sjunde mest i Sverige.

Linköping får 58 miljoner för ökat bostadsbyggande.

Linköping har tidigare i år ansökt om den statliga byggbonusen för bostadsbyggandet i kommunen.

– Det är mycket positivt att Linköping får 58 miljoner i byggbonus. Det kostar att expandera staden snabbt och vi behöver fortsätta planera för bland annat bostäder och skolor. Vi fortsätter arbetet med att hitta billigare sätt att bygga på och ge våra yngre och äldre bättre förutsättningar på bostadsmarknaden. Detta extra tillskott är mycket välkommet, säger ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S).

– Vi ser att Linköping behöver växa även under de kommande åren för att få bort bostadsbristen. För att vi i kommunerna ska kunna hålla fortsatt hög byggtakt behöver vi ges förutsättningar av staten. Dessa pengar är definitivt ett steg i rätt riktning. Samtidigt skulle jag vilja se förenklingar i planprocessen och en tydlig samordning från statens sida.

För ytterligare information kontakta ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Elias Aguirre (S), 0725-84 73 10.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum