Stockholms stad

6 000 elever börjar i Stockholms stads 27 gymnasieskolor i höst

Dela

Idag har alla grundskoleelever fått sina besked om årets gymnasieantagning. I höst kommer drygt 18 000 elever att gå på någon av Stockholms stads 27 gymnasieskolor, varav 6 000 kommer att börja i årskurs 1. ”Grattis och välkommen”, säger gymnasiedirektör Joachim Håkansson.

Intresset för Stockholms stads yrkesprogram har ökat. För den som är sugen på att börja jobba direkt efter gymnasiet finns det fortfarande en chans att få en gymnasieplats på något av Stockholms stads yrkesprogram, då det fortfarande finns några lediga platser.

-  Jag är mycket glad och stolt över årets stora intresse för våra gymnasieutbildningar i Stockholms stad och välkomnar alla nya elever i höst. Vi ser ett ökat söktryck till våra yrkesprogram och vi vet att en yrkesutbildning gör eleven attraktiv på arbetsmarknaden: Eleven har mycket goda chanser att få jobb direkt efter gymnasiet, säger gymnasiedirektör Joachim Håkansson.

Hotell- och restaurangbranschen, försäljning och service, fordon och vården letar med ljus och lykta efter personal och enligt prognoser från Arbetsförmedlingen finns det goda chanser att trenden håller i sig flera år framöver.

Viktiga datum:

Svara på ditt antagningsbesked senast den 18 juli

Antagningsbesked för reservantagning 1 kommer den 2 augusti, reservantagning 2 den 9 augusti

Kontakt antagning: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum