Stiftelsen Skansen

7 augusti är rätt datum! Allsång på Skansen 7 augusti med extrakonserten Allsångsscenen är din

Dela

I den sjunde omgången av Allsång på Skansen kommer Petter, Molly Sandén, Lena Philipsson och Bo Kaspers Orkester som också har sommarens extrakonsert Allsångsscenen är din. I publiken återfinns också Anita Hegerland, känd från 70-talet med "Mitt sommarlov" som gick in på Svensktoppen och låg i elva veckor.

Petter
I år är det 20 år sedan Petter släppte sitt debutalbum "Mitt sjätte sinne". Det har blivit ett antal skivor, föreläsningar och böcker sen dess. Nu är han med i Allsång på Skansen innan han ger sig ut på turné 22 augusti. 

Molly Sandén 
Molly är aktuell med nya albumet ”Större” och i sommar turnerar hon med bland andra Zara Larsson, Sarah Klang, Julia Adams, Anna Ternheim och Icona Pop i paketet Queens of pop.

Lena Philipsson
I november förra året genomförde Lena Philipsson sin föreställning av "Jag är ingen älskling" och nu är hon på väg ut på sommarturné i Sverige.

Bo Kaspers Orkester
Orkestern har spelat på Cirkus i Stockholm hela våren och i höst turnerar de land och rike runt med Allt ljus på oss. Nu är de gäster på Sollidenscenen och tar över helt med Allsångsscenen är din kl 21 tillsammans med inbjudna gäster.

Allsångskvällar
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden startar generalrepetitionerna.

Pressackreditering via SVT
SVT har hand om pressackrediteringar till Allsång på Skansen. Ansökan om ackreditering sker genom att skicka ett mail med media (tidning/blogg/dylikt)  namn, telefonnummer och mailadress till de personer som man önskar ha på plats för bevakning av veckans Allsång på Skansen till Cecilia Felix Caballero senast måndag kl. 11.00 inför tisdagens program. All information som behövs inför programmet kommer tillsammans med ackrediteringsbekräftelsen på måndag eftermiddag. Observera att antalet platser är begränsade. Frilansande journalister och fotografer måste ackrediteras av sina uppdragsgivare.

Trafik och parkering
Djurgården stängs av för trafik under allsångstisdagar 17.00 - 20.00. Det finns inte heller parkeringsplatser på Skansen så kommunala transportmedel, cykel, färja eller spårvagn rekommenderas.

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Kyrkhultstugan återinvigs 24 maj15.5.2019 08:48:11 CESTPressmeddelande

Kyrkhultstugan var en av de första stugorna som Skansens grundare Artur Hazelius lät flytta och återuppföra på Skansen. Under de senaste åren har stugan stått stängd på grund av renoveringsbehov och det var inte helt självklart vad som skulle kunna göras med den. Då fick Skansen kontakt med industrimannen Rune Andersson och med hembygdsföreningen i Kyrkhult, och ett helt nytt projekt tog fart - museet om museet!

Årets vårtalare är Göran Rosenberg15.4.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Årets vårtalare på Skansen är en prisbelönt journalist och författare, mitt i arbetet med en ny bok. En röst i samhällsdebatten som lyfter frågor "om samhällets skörhet, men också samhällets konstfullhet – frågor som leder tillbaka till hans egen historia, som barn till två av förintelsens överlevare" för att citera en intervju inför hans 70-årsdag 2018. Vad hans tal kommer att handla om är en väl förborgad hemlighet fram till kl 20.45 på Valborgsafton på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum