Apollo

7 av 10 svenskar väljer sporthotell i sommar

Dela

Allt fler svenskar tänker sig checka in på ett sporthotell i sommar, sju av tio, enligt en ny undersökning från Apollo. För att klara den ökade efterfrågan lanserar Apollo två nya Powered by Playitas-hotell i Grekland.

Sivota Retreat – powered by Playitas
Sivota Retreat – powered by Playitas

Träning har blivit en del av många människors livsstil och en del av vardagen - både hemma och borta. I en ny undersökning från Apollo uppger 24 procent att de tränar lika mycket på semestern som i vardagen, sex procent tränar till och med mer på semestern!

- Efter två år med restriktioner och hemjobb ser vi att 2022 blir ett rekordår för träningsresor, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.

Hög efterfrågan på sporthotell

Träning och att vara aktiv under semestern har blivit en viktig del av resan och avkoppling.
- Hittills i år har försäljningen av träningsresor ökat med 20 procent jämfört med samma period före pandemin. Crossfit, simning, cykling, yoga och gruppresor är populärt och även intresset för padel på våra resmål ökar, säger Sandra Miller Kinge. 

Inför sommaren 2022 lanserar Apollo två nya sporthotell i Grekland:
Porto Myrina – powered by Playitas
Levante – powered by Playitas.

Hotellen har genomgått en förädling för att erbjuda allt som behövs för den som vill träna på semestern. Allt med olympisk standard för att passa såväl de elitaktiva och motionärer. På Levante har det investerats i en helt ny infrastruktur med sex tennisbanor, två padelbanor, 25-metersbassäng, nytt gym och cykelcenter bland annat. Även rummen och gemensamma utrymmen är nyrenoverade!

– Att hotellen är märkta med powered by Playitas innebär en garanti för utmärkta träningsmöjligheter. Vi har sett över gymutrustning, mat, program på plats och anlitat instruktörer som är på samma höga nivå som andra Playitas-anläggningar, säger Sandra Miller Kinge.

Totalt har Apollo nu 10 hotell för träningsresor inom konceptet Apollo Sports i fem länder, Grekland, Spanien, Egypten, Thailand samt Portugals Madeira.

*Undersökningen är genomförd av Mantap Global AB på uppdrag av Apollo i januari 2022. Resultatet är baserat på 4045 svar.

Kontakter

Bilder

Sivota Retreat – powered by Playitas
Sivota Retreat – powered by Playitas
Ladda ned bild
Sivota Retreat – powered by Playitas
Sivota Retreat – powered by Playitas
Ladda ned bild
Sivota Retreat – powered by Playitas
Sivota Retreat – powered by Playitas
Ladda ned bild
Sivota Retreat – powered by Playitas
Sivota Retreat – powered by Playitas
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum