Luleå stift, Svenska kyrkan

72 unga ledare samlas till inspirationshelg

Dela

Den 27–29 januari samlas 72 unga ledare och deras handledare på Storstrand utanför Piteå, till den sjätte omgången inspirationsdagar. Temat är "Rustad till tjänst".

Ett seminariepass på inspirationsdagarna 2015. Foto: Emma Dahlbäck/Luleå stift
 

Att känna sig som en del i ett större sammanhang, det är ett av målen med inspirationsdagarna då unga ledare från Svenska kyrkans församlingar i både Norrbotten och Västerbotten samlas på Storstrand. På programmet står bland annat fördjupning i pedagogiska modeller och lägermetodik.
  – Det är viktigt att göra dessa dagar så meningsfulla som möjligt för ungdomarna, för det är de värda. De gör ett gott arbete i sin församling! Inspirationsdagarna ger dem också nya kontakter och möjligheter att växa vidare i sin ledarroll, på lång sikt kan det innebära ett fortsatt engagemang i Svenska kyrkan, säger Maria Berglund, stiftspedagog på Luleå stift.

Vikten av den unga kraften i kyrkan

I församlingen är unga ledare en del av ett arbetslag, exempelvis i konfirmandarbetet och annan barn- och ungdomsverksamhet.
  – Det unga kraften i Svenska kyrkan är, och har alltid varit, betydelsefull i Guds rike. Luleå stift vill stärka församlingen som en plats för ungas engagemang och inflytande, där unga ges plats och får uppdrag som passar dem, får utbildning och bemyndigas i ledarrollen, säger Maria Berglund, stiftspedagog i Luleå stift.

Bakgrund

Inspirationsdagarna arrangeras av Luleå stift i samverkan med Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift, Edelviks folkhögskola och Sensus studieförbund. Det är sjätte gången inspirationshelgen genomförs.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum