Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

79 av 290 kommuner har redan rekvirerat sina medel för sommarlovsaktiviteter för barn och unga

Dela

Förra året kunde över 600 000 barn och unga i 283 av landets 290 kommuner ta del av gratis sommarlovsaktiviteter via regeringens sommarlovsbidrag. Nu är det dags igen – på www.mucf.se kan du se hur mycket varje kommun kan rekvirera och vilka som redan har rekvirerat bidraget för sommarlovet 2017.

Sommarlov
Sommarlov

2016 var det premiär för regeringens satsning på att skapa meningsfulla sommaraktiviteter för alla barn och unga i åldern 6-15 år, oavsett föräldrarnas ekonomi. Syftet med sommarlovsbidraget är att ge barn och unga stimulans och personlig utveckling samt att unga med olika socioekonomisk bakgrund ska kunna mötas, ha roligt och utvecklas tillsammans.

– Möten mellan unga med olika livserfarenhet kan främja förståelse och motverka intolerans, främlingsfientlighet och våld. Meningsfulla aktiviteter på fritiden kan bidra till en känsla av samhörighet och delaktighet, säger Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Därför var det oerhört glädjande att så många kommuner var intresserade av att skapa meningsfulla aktiviteter för barn och unga.

Myndighetens regeringsrapport ” Alla barn ska vara med ” om sommarlovsbidraget 2016 visar bland annat att samverkan med föreningslivet och intern samverkan i kommunen var viktiga framgångsfaktorer samt att aktiviteterna för unga leddes av unga.

Kommunernas storlek och förutsättningar har styrt vilka aktiviteter som har varit möjliga att genomföra. Teaterläger, simskolor, natur- och teknikläger, kultur- och sportaktiviteter är exempel på några av alla de aktiviteter som har genomförts.

Förra året rekvirerade 283 av 290 kommuner bidraget. I år är målet att alla kommuner ska vilja rekvirera sitt bidrag. Storleken på bidraget är baserat på statistik över antalet barn i hushåll med försörjningsstöd i respektive kommun.

Här kan du se hur mycket varje kommun kan rekvirera för sommarlovet 2017

Här kan du se vilka kommuner som redan har rekvirerat sommarlovsbidraget för 2017

Här kan du läsa regeringsrapporten ”Alla barn ska vara med”

Johnny Lindqvist, kommunikationschef MUCF, tel 0704551430

Nyckelord

Bilder

Sommarlov
Sommarlov
Ladda ned bild
Lena Nyberg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors generaldirektör.
Lena Nyberg, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors generaldirektör.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum