Svenska kyrkan

85 motioner till årets kyrkomöte

Dela

Inför årets kyrkomöte är det stor bredd i de frågor som engagerar ledamöterna. När motionstiden gick ut i dag 4 augusti hade 85 motioner inkommit.

Foto: Magnus Aronson/Ikon
Foto: Magnus Aronson/Ikon

­­– Som vanligt är det flera motioner som knyter an till olika händelser som varit aktuella under det senaste året, allt från ärkebiskopsvalet till kriget i Ukraina. Det märks också bland motionerna att nomineringsgrupperna vill driva de frågor de lyfte i samband med förra årets kyrkoval, säger Emma Hansen Dahlqvist, handläggare för kyrkomötet.

Här finns alla motioner till kyrkomötet 2022.

Här finns information om kyrkomötet 2022.

Årets kyrkomöte sammanträder 4-7 oktober och 21-23 november. Den första sessionen kommer ledamöter och biskopar att mötas för utskottsarbete i universitetshuset i Uppsala. Den andra sessionen med debatt och beslut, i november, äger rum på Uppsala Konsert & Kongress.

2022 års kyrkomöte är det första i mandatperioden och för över 40 procent av de 251 ledamöterna kommer det att vara första gången som de deltar.

Kontakt

Emma Hansen Dahlqvist, handläggare för kyrkomötet, 073-044 05 74

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson/Ikon
Foto: Magnus Aronson/Ikon
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

FAKTA OM KYRKOMÖTET

Kyrkomötet är Svenska kyrkans högsta beslutande organ och dess 251 ledamöter väljs av medlemmarna i kyrkovalet vart fjärde år. 
Kyrkomötet beslutar i frågor som handlar om kyrkoordningen (Svenska kyrkans regelverk) och andra frågor som har betydelse för hela Svenska kyrkan, till exempel kyrkohandboken och psalmboken.
Kyrkomötet sammanträder i Uppsala under två sessioner på hösten. Enligt nu gällande ordning hålls session 1 med utskottsarbete under vecka 40 i oktober, och session 2 med debatt och beslut under vecka 47 i november.

Läs mer: 
Allt om kyrkomötet
Statistik över kyrkomötets ledamöter (pdf)

Kyrkomötet i sociala medier:
Facebook: Kyrkomötet
Twitter: @Kyrkomötet och #kyrkomötet
Instagram: @svenskakyrkan_delar

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum