Arla

850 000 paket gräddfil till midsommar

Dela

I närmare 70 år har gräddfilen haft en naturlig plats på midsommarbordet tillsammans med färskpotatis, sill, smör och ost. Att svenskarna gärna firar med gräddfil blir tydligt då Arla under veckan som leder fram till midsommar säljer runt 850 000 paket, vilket motsvarar en ökning på närmare 300 procent jämfört med en vanlig vecka.

Sedan Arla lanserade sin klassiska gräddfil sommaren 1952, och som då var den första förädlade mjölkprodukten i Arlas sortiment, har den kommit att ta en naturlig plats på midsommarbordet tillsammans med färskpotatis, sill, smör och ost. Att midsommar inte kan firas utan den blir tydligt på Arlas mejeri i Kallhäll och Linköping där produktionen totalt ökar med närmare 300 procent under veckan.

”En vanlig vecka producerar vi på mejeriet i Stockholm omkring 270 000 paket 3 dl gräddfil, den siffran ökar till 800 000 inför midsommar. Då får alla hugga i lite extra och ta några helgskift för att vi ska hinna få fram de extra volymerna och säkra att ingen står utan det klassiska tillbehöret”, säger Jörgen Thunholm, mejerichef Stockholm/Sundsvall, Arla.

På mejeriet i Linköping tillverkas 5 dl förpackningarna som ökar från ungefär 40 000 paket i veckan till 50 000 paket i veckan. Totalt rör det sig om en produktion på Kallhäll och Linköpings mejeri om närmare 3 miljoner deciliter gräddfil som svenskarna vill ha till sin sill.

I år firar utseendet på gräddfilen 30 år. Det var nämligen inte förrän 1991 som den fick sitt klassiska utseende med de vågformade linjerna, till skillnad från andra Arlaprodukter som har antingen lodräta eller vågräta linjer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Arla Gräddfil 3 dl
Arla Gräddfil 3 dl
Ladda ned bild
Arla Midsommarbord
Arla Midsommarbord
Ladda ned bild

Länkar

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 700 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arla bygger mjölkgård i Nigeria – stöttar den lokala mjölkproduktionen17.6.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Det bondeägda mejerikooperativet Arla Foods ska bygga en toppmodern kommersiell mjölkgård i norra Nigeria. Gården kommer även att erbjuda utbildning och stöd till upp emot 1 000 lokala mjölkbönder som en del i Arlas långsiktiga arbete för att skapa offentlig-privata partnerskap. Detta främjar i sin tur den nigerianska mejerisektorns utveckling och landets strävan att öka den lokala livsmedelsproduktionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum