Socialdemokraterna Haninge

8734 barnfamiljer i Haninge kan få mer tid varandra.

Dela

Socialdemokraterna vill införa en extra veckas ledighet för föräldrar, en familjevecka. Den svenska välfärdsmodellen bygger på att det går att kombinera arbete och föräldraskap, bland annat genom en utbyggd barnomsorg och föräldraförsäkring. Socialdemokraterna tar nu ytterligare ett steg och föreslår i sitt valmanifest en extra veckas ledighet att ta ut i samband med skollov, studiedagar eller terminsstart. I Haninge innebär detta att 8734 barnfamiljer kan få mer tid varandra. Så underlättar Socialdemokraterna vardagen för föräldrar som jobbar och ser till att fler kan arbeta heltid.

- Haninge är en barntät kommun och vi har många familjer som kommer ha nytta och glädje av en familjevecka säger Meeri Wasberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

För många löntagare är det svårt att ta ledigt under skollov och studiedagar. Inte minst för ensamstående och i yrkesgrupper där man inte kan ta ledigt hur som helst utan inkomstbortfall.

En planeringsdag på förskolan eller att tonåringen sitter ensam hemma på lovet betyder ofta extra stress för föräldrarna.

Socialdemokraterna vill därför införa en extra veckas ledighet för föräldrar – en familjevecka. Föräldrar som arbetar får fem lediga dagar var som de kan ta ut när barnen inte kan vara i skolan på grund av lov, planeringsdagar och liknande. Förslaget gäller för föräldrar till barn mellan 4 och 16 år.

I Haninge kommun är det 8734 barnfamiljer som berörs av reformen.

Om

Socialdemokraterna Haninge
Socialdemokraterna Haninge
Rudsjöterrassen 3
136 40 Haninge Kommun

070-606 08 53http://socialdemokraternahaninge.se/

Socialdemokraterna i Haninge arbetar för ett starkare samhälle och ett tryggare Haninge.

Följ Socialdemokraterna Haninge

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna Haninge

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum