RF/SISU

9 av 19 - av de uttagna är aktiva i DSA Elit

Dela

Längdlandslaget är utsett inför världscupspremiären i Ruka. Hela 9 av de uttagna är aktiva i Dala Sports Academy Elit (DSA Elit). Åkare som till vardags tränar i Dalarnas egna elitmiljö av elitidrottstränare Johan Granath och Kalle Gräfnings.

Åkare som är aktiva i DSA Elit:
Leo Johansson
Jonas Eriksson
Calle Halfvarsson
Eric Rosjö
Anton Persson
Maja Dahlqvist
Johanna Hagström
Louise Lindström
Anna Dyvik 

Ett par av dess utmärkte sig lite extra i Gällivare när den nationella längdpremiären gick av stapeln i helgen.

Leo Johansson imponerade då han vann både lördagens och söndagens distanslopp. Anna Dyvik tog hem segern i fredagens sprint samt en fjärdeplats på lördagens 10 kilometer klassisk stil.

Världscuppremiären i Ruka, Kuusamo, genomförs 26–28 november.

Ansvarig elitidrottstränare för längdskidor på DSA Elit:
Johan Granath
tel 070-301 12 17
johan.granath@rfsisu.se

Fakta om Dala Sports Acedemy Elit:
Dala Sports Academy Elit (DSA Elit) är Dalarnas egen elitidrottsmiljö inom idrotterna cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon. I elitmiljön finns idag ett hundratal idrottare från hela landet där många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit fler än 225 medaljer på OS, VM, världscup och EM.

Verksamheten drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för idrotter som ingår i verksamheten. Syftet med Dala Sports Academy Elit är att erbjuda idrottare en träningsmiljö på högsta nivå som stimulerar dem i träning på hemmaplan. Den dagliga verksamheten består av idrottsspecifika träningar och individuell coachning tillsammans med erfarna elittränare där den aktive står i centrum.

För att kunna vara en del av elitmiljön ska idrottaren vara på nationell eller internationell nivå, eller ha potential att nå detta. Elitimiljön gör det möjligt för idrottare att träna på heltid eller kombinera en elitsatsning med arbete och/eller med akademiska studier för att därmed främja dubbla karriärer.

Nyckelord

Kontakter

Johan Granath, elitidrottstränare DSA Elit längdskidor
tel 070-301 12 17
johan.granath@rfsisu.se

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Dalarna är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott. Vi är också idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med folkbildning och utbildning inom idrotten. Att stimulera människors lärande och sätta idéer i rörelse är en viktig uppgift för oss.

 

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Dålig återväxt i pandemins spår – vi är alla oroliga för ungdomarna15.11.2021 13:35:35 CET | Pressmeddelande

En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020. Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten. Endast barn har kunnat träna frekvent och vi upplever återväxten i de äldre målgrupperna som ett mycket stort problem. De ungdomar vi verkligen behöver vara oroliga för är de i yngre tonåren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum