Transportstyrelsen

9 personer omkom i marstrafiken på väg

Dela

Under mars 2021 omkom 9 personer och 916 personer skadades (91 svårt skadade och 825 lindrigt skadade) i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som kommit in till Transportstyrelsen den 15 april 2021. Det är 1 fler omkommen jämfört med mars månad 2020.

6 av de omkomna personerna hade färdats i bil (personbil, lastbil eller buss) och 3 var oskyddade (motorcyklist, mopedist, cyklist eller gående). 3 bilister omkom i mötesolyckor.

Medelantalet omkomna i mars månad, under de föregående fem åren 2016–2020, är 13 personer.

Under de senaste tolv månaderna (april 2020–mars 2021) har 176 personer omkommit i vägtrafiken. Under de senaste föregående tolv månaderna (april 2019–mars 2020) omkom 209 personer. Jämför man med ett fem-års medelvärde för motsvarande tidigare tolv-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 34 procent.

Utvecklingen av dödade och svårt skadade redovisas i tabeller under sidorna Statistik över vägtrafikolyckor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Transportstyrelsen
Transportstyrelsen
Olai kyrkogata 35
60232 Norrköping

https://transportstyrelsen.se

Transportstyrelsen arbetar för ett tillgängligt och säkert transportsystem

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. Vi tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs. Med hjälp av våra register arbetar vi bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Vi finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 2 000 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.

Följ Transportstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum