Upplands Väsby kommun

938 nya invånare förra året

Dela

Upplands Väsby fortsätter att locka till sig nya invånare. Det flitiga bostadsbyggandet är en bidragande orsak till att kommunen ökade med 938 personer under förra året.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Statistiska centralbyråns uppgifter över befolkningen visar att kommunen hade 45 545 invånare 31 december 2018. Det är en ökning med 2,1 procent under förra året. Upplands Väsby kommun hamnar därmed på en åttondeplats bland länets kommuner. Högst tillväxt hade Upplands Bro med 4,1 procent.

- Det finns ett stort intresse för att bygga i vår kommun. Det innebär också att vi lockar till oss nya invånare. Bara under förra året byggdes 400 nya bostäder, säger Karin Seleborg som är enhetschef vid kontoret för samhällsbyggnad.

Det var under förra året som Upplands Väsby passerade 45 000 invånare. Den magiska gränsen passerades efter flera år av ökningar på i snitt 930 nya invånare per år. Det föds cirka 500 barn per år i Upplands Väsby och tillsammans med prognoser för fortsatta inflyttningar kan kommunen ha nått antalet 50 000 invånare kring år 2025.

- Vi gläds åt att kommunen växer och fortsätter verka för att utveckla vårt samhälle i stort, för det stannar inte här. Tillsammans fortsätter vi resan mot ett Väsby där fler kan bo, leva och trivas, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum