Huddinge kommun - politik

94 procent får sitt förstahandsval i förskolan i Huddinge

Dela

I år har 94 procent fått sitt förstahandsval i förskolan – upp från 82 procent förra året. Det visar den senaste delårsrapporten för förskolan som igår behandlades av förskolenämnden.

- Valfrihet är ett grundfundament för en attraktiv förskola. Ökningen är resultatet av ett långsiktigt arbete och visar att förskoleplatserna nu äntligen är i fas med behoven, säger Karl Henriksson (KD), förskolenämndens ordförande.

 Under de kommande åren planeras och byggs ett stort antal nya förskolor i hela kommunen. I snitt beräknas det behövas 3,5 nya förskolor per år under den kommande tioårsperioden.

- För att kunna tillgodose familjernas behov av förskoleplatser och fortsätta minska barngruppernas storlek behöver vi fortsätta planera och bygga nya förskolor. Den höga andelen som får sitt förstahandsval är ett kvitto på att vi är på väg i rätt riktning, konstaterar Karl Henriksson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum