Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

96 musikprogram i sommar

Dela

Under sommaren bjuder Svenska kyrkan Västerås på ett gediget program med nästan 100 musikprogram, dussinet sommarcaféer, några med program, visning av de medeltida kyrkorna och mycket mer.

De nästan hundra musikprogrammen är utspridda främst i de medeltida kyrkorna runt Västerås. Ta tillfället och upplev vårt kulturarv både i musikalisk form och som arkitektur. På plats finns en kort beskrivning av kyrkan, som också går att läsa på hemsidan.

Musikstilerna varierar allt ifrån klassisk musik till modern visa med både jazzgrupper och enskilda solister. Bland annat kommer musikalartisten Lars Hjertner till Rytterne kyrka och reciterar och sjunger från Himlaspelet. Jazzgruppen Yttre Bodane kommer till Tortuna kyrka och spelar Georg Riedel och folkmusikduon Anda kommer till Badelunda kyrka och spelar Astrid Lindgren.

Våfflor och program
Besök också ett sommarcafé, många med servering av våfflor till ett rimligt pris. Några av caféerna ligger vid kyrkorna ute på landet runt Västerås, och några vid kyrkorna i stan. Några har också program. Besök till exempel Mariagården i Skultuna i augusti och sjung allsång.

Se Västerås domkyrka
Domkyrkan är ett av Västmanlands mest populära turistmål under sommaren. Därför erbjuds besökaren flera visningar varje vecka också en speciell för barn och familj och en på engelska. För den riktigt vetgirige erbjuds en grand tour i domkyrkan på två timmar och för den äventyrlige en uppstigning i domkyrkotornet.

Nytt för i år är två vandringar i och runt domkyrkan med temat kyrkan i folkhemmet den 19 juni och 10 juli.

Barn och familj
I sommarprogrammet finns en speciell avdelning för barn och familj. Förutom sommarcaféer och visningar kan man hitta öppet hus för barn och familj, sommarlovsdisco och Efter-Gropen-fika.

Programmet finns att hämta i kyrkor och församlingshem eller att läsa direkt på hemsidan www.svenskakyrkan.se/vasteras/sommarprogram.

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum