Linköping City Airport

Viktig milstolpe för Linköping City Airport!

Dela
KLM flyger från Linköping City Airport upp till tre gånger per dag.
KLM flyger från Linköping City Airport upp till tre gånger per dag.

Viktig milstolpe för Linköping City Airport

Glädjande besked från Transportstyrelsen

En viktig milstolpe i Linköping City Airports utveckling är nådd. Transportstyrelsen har uppgraderat flygplatsen med dess start- och landningsbana till referenskod 4C, vilket innebär att banan är godkänd för större flygplan än tidigare.

Banan ska breddas och flyttas, men Transportstyrelsen har alltså valt att uppgradera flygplatsen redan nu, genom en dispens.

Med den nya klassificeringen kommer till exempel två av världens vanligaste flygplanstyper för kort- och medeldistansflygningar; Airbus 320 och Boeing 737, kunna trafikera Linköping. Flygplanen i denna storleksklass tar ofta uppemot 200 passagerare.

Nu inväntar Linköping City Airport att Saab:s nya miljötillstånd ska bli klart. Det beräknas ta cirka 1-2 år. Först då blir det möjligt att flyga med större flygplan i linjetrafik.

- Men redan idag kan vi börja planera för utvecklingen av vår trafik långsiktigt, meddelar en glad Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Beskedet är mycket positivt i våra samtal med både befintliga och kommande operatörer.

Linköping City Airport är regionens största flygplats och antalet passagerare fortsatte att öka under 2016. Utöver KLM:s linje till Amsterdam, med upp till 3 avgångar per dag, trafikeras flygplatsen av Czech Airlines med en linje till Prag under sommarsäsongen och skidresor till Andorra på vintern.

./.

För mer information, kontakta Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport.

Telefon: 072-529 74 56

camilla.lejon@linkopingcityairport.se

Kontakter

Bilder

KLM flyger från Linköping City Airport upp till tre gånger per dag.
KLM flyger från Linköping City Airport upp till tre gånger per dag.
Ladda ned bild

Om

Linköping City Airport
Linköping City Airport
Åkerbogatan 20
582 54 Linköping

http://www.linkopingcityairport.se

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats. Med upp till tre avgångar per dag med KLM når du världen smidigt och enkelt via storflygplatsen Schiphol i Amsterdam.

Med en service i världsklass, en trivsam business lounge och parkering 100 meter från terminalen börjar din resa på bästa sätt!

Följ Linköping City Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköping City Airport

KLM återupptar direktflyg från Linköping till Amsterdam!16.7.2020 08:04:25 CEST | Pressmeddelande

Den 3 augusti återupptar KLM Royal Dutch Airlines direktlinjen mellan Linköping och Amsterdam. I takt med att världen öppnar upp och efterfrågan ökar anpassar KLM sin kapacitet. Sommaren 2020 kommer närmare 80 % av KLM destinationerna finnas tillgängliga igen. “Vi ser tydligt att intresset för att resa ökar, både för privatpersoner och affärsresenärer, och vi hoppas att alla våra trogna kunder från Östergötland med omnejd uppskattar att kunna flyga direkt från Linköping igen. För oss är det viktigt att finnas där för våra kunder och att kunna erbjuda en säker och hållbar resa, säger Martin Kotte, Sales Manager Air France KLM, Sverige”. KLM kommer inledningsvis trafikera linjen med en sen eftermiddagsavgång fem dagar i veckan: måndag, torsdag, fredag, lördag och söndag. KLM har framgångsrikt trafikerat Linköping-Amsterdam i över 10 år med upp till 3 avgångar per dag. ”Vi är oerhört glada att återigen välkomna KLM till Linköping och vår region. Vi märker en ökad efterfrågan på flygstolar

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport under maj!12.6.2019 08:01:00 CEST | Pressmeddelande

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport i maj! Maj blev den tredje bästa månaden någonsin för KLM på Linköping City Airport. Antalet passagerare steg med närmare 1 000 st. jämfört med samma månad 2018. Den stora majoriteten av resenärer som nyttjar flygplatsen reser i affärer och under en vecka flyger man i genomsnitt till över 150 destinationer via Schiphol i Amsterdam. ”Vi är en region med både stora internationella företag och många medelstora och mindre företag som verkar i hela världen, bra kommunikationer är då livsviktigt för dem. Med upp till tre dagliga avgångar till en av Europas bästa knutpunkter är vi unika bland de regionala flygplatserna i Sverige. När semesterperioden närmar sig så kommer privatresenärerna som har upptäckt smidigheten med att flyga från sin egen flygplats” säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Air France KLM är enligt Dow Jones Sustainability Index ett av det mest hållbara flygbolagen i världen de senaste 14 åren. I veckan meddelade o

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum