Linköping City Airport

Stark återhämtning av flygtrafiken vid Linköping City Airport

Dela
Antalet resenärer som flyger från Linköping City Airport har under 2022 ökat med 236 % mot 2021 och passerar 80 000 st. Nu ökar KLM antalet avgångar från slutet av mars.

Sedan mars 2020 har situationen varit väldigt tuff för de regionala flygplatserna i Sverige, inte minst ekonomiskt. Under 2022 märks dock en återhämtning vad gäller antalet resenärer.

Antalet resenärer som flyger från Linköping City Airport har under 2022 ökat med 236 % mot 2021 och passerar 80 000 st. Detta trots att antalet avgångar/ankomster varit 40 % färre än före pandemin.

“Vi är stolta och tacksamma att så många östgötar väljer att flyga med oss. Vi ser en stor efterfrågan på resor från Linköpingsregionen så vi kommer att öka antalet avgångar till Amsterdam och genom detta åter erbjuda upp till tre avgångar/ankomster per dag. Detta sker i slutet av mars - då firar vi även att det är 15 år sedan det första KLM flyget lyfte från Linköping City Airport”, säger Martin Kotte, försäljningschef Sverige, AIRFRANCE and KLM North Europe.  

”Även 2022 har varit ett svårt år då globala problem påverkat både intäkter och kostnader negativt. Nu ser vi dock fram emot en återgång till mer normala omständigheter under 2023 med fler avgångar och resenärer. Många resenärer har efterfrågat lunchavgången till Amsterdam och vidare ut i världen så vi är väldigt glada att den återkommer i slutet av mars. säger Camilla Lejon, VD, Linköping City Airport AB.

Nyckelord

Kontakter

Martin Kotte, Försäljningschef AIR FRANCE and KLM North Europe 070- 89 917 10

Bilder

Om

Linköping City Airport
Linköping City Airport
Åkerbogatan 20
582 54 Linköping

http://www.linkopingcityairport.se

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats. Med upp till tre avgångar per dag med KLM når du världen smidigt och enkelt via storflygplatsen Schiphol i Amsterdam.

Med en service i världsklass, en trivsam business lounge och parkering 100 meter från terminalen börjar din resa på bästa sätt!

Följ Linköping City Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköping City Airport

KLM återupptar direktflyg från Linköping till Amsterdam!16.7.2020 08:04:25 CEST | Pressmeddelande

Den 3 augusti återupptar KLM Royal Dutch Airlines direktlinjen mellan Linköping och Amsterdam. I takt med att världen öppnar upp och efterfrågan ökar anpassar KLM sin kapacitet. Sommaren 2020 kommer närmare 80 % av KLM destinationerna finnas tillgängliga igen. “Vi ser tydligt att intresset för att resa ökar, både för privatpersoner och affärsresenärer, och vi hoppas att alla våra trogna kunder från Östergötland med omnejd uppskattar att kunna flyga direkt från Linköping igen. För oss är det viktigt att finnas där för våra kunder och att kunna erbjuda en säker och hållbar resa, säger Martin Kotte, Sales Manager Air France KLM, Sverige”. KLM kommer inledningsvis trafikera linjen med en sen eftermiddagsavgång fem dagar i veckan: måndag, torsdag, fredag, lördag och söndag. KLM har framgångsrikt trafikerat Linköping-Amsterdam i över 10 år med upp till 3 avgångar per dag. ”Vi är oerhört glada att återigen välkomna KLM till Linköping och vår region. Vi märker en ökad efterfrågan på flygstolar

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport under maj!12.6.2019 08:01:00 CEST | Pressmeddelande

Rekordökning för KLM på Linköping City Airport i maj! Maj blev den tredje bästa månaden någonsin för KLM på Linköping City Airport. Antalet passagerare steg med närmare 1 000 st. jämfört med samma månad 2018. Den stora majoriteten av resenärer som nyttjar flygplatsen reser i affärer och under en vecka flyger man i genomsnitt till över 150 destinationer via Schiphol i Amsterdam. ”Vi är en region med både stora internationella företag och många medelstora och mindre företag som verkar i hela världen, bra kommunikationer är då livsviktigt för dem. Med upp till tre dagliga avgångar till en av Europas bästa knutpunkter är vi unika bland de regionala flygplatserna i Sverige. När semesterperioden närmar sig så kommer privatresenärerna som har upptäckt smidigheten med att flyga från sin egen flygplats” säger Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport. Air France KLM är enligt Dow Jones Sustainability Index ett av det mest hållbara flygbolagen i världen de senaste 14 åren. I veckan meddelade o

Nyhet! Charter till Kroatien och Italien från Linköping City Airport!2.11.2018 10:35:00 CET | Pressmeddelande

Under hösten 2019 kommer Viking Buss & Flyg och Ringarums resor att arrangera fyra charteravgångar från Linköping City Airport. Den 11 respektive 25 september till Zadar i Kroatien. Den 18 september respektive 2 oktober till Verona i Italien (i samarbete med NT Resebyrå). "Många resenärer har efterfrågat charteravgångar från Linköping så det är med stor glädje vi nu kan erbjuda 4 avgångar till två mycket attraktiva destinationer" säger Camilla Lejon, VD Linköping City Airport. "Vi har under 2018 arrangerat ett större antal gruppresor från Linköping City Airport till flera destinationer både i Europa, Asien och USA och vi ser ett ökande intresse för att kunna flyga från sin lokala flygplats", säger Stefan Wernholm, VD Viking Buss & Flyg och Ringarums resor. För mer information: Stefan Wernholm, VD Viking Buss & Flyg 0706-36 13 05 Camilla Lejon, VD Linköping City Airport 0725-29 74 56

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum