A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation lanserar hudvårdsserie med nikotin

Dela

A Non Smoking Generation har i snart 40 år arbetat för att minska tobaksbruket bland unga. För första gången utvidgar organisationen nu sin verksamhet genom att lansera en serie hudvårdsprodukter.

Med de nya produkterna får man en fin och frisk hy, samtidigt som det tillsatta nikotinet håller användaren undan från hälsofarliga cigaretter. Ett mycket bra alternativ för den som vill sluta med tobak och samtidigt återställa sin hy efter en tids rökande.

Eftersom hållbarhetsfrågan är viktig för A Non Smoking Generation är samtliga produkter i sortimentet givetvis ekologiska.

NSG kommer att inleda den nya satsningen med tre produkter: handkräm, ansiktskräm och rengöringsgel. Dessa är alla fuktgivande och arbetar uppbyggande samtidigt som de stärker hudens celler och ökar kollagenproduktionen.

- Konkurrensen är stenhård bland skönhetsprodukter och vi är ju rookies inom det här området. Så det var viktigt för oss att ta fram en unik produkt som ingen annan har. Vi arbetar för en rökfri generation. Och att kunna erbjuda en ekologisk produkt som vårdar huden på ett skonsamt sätt, samtidigt som den hjälper fler att välja bort cigaretter, var helt enkelt för bra för att vi skulle kunna låta bli, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

Att stiftelsen skulle tala mot sitt eget syfte genom att nu själva lansera en nikotinprodukt håller Helen Stjerna inte med om.

- Det är ju ingen tobak i produkterna. Vi som liten organisation måste också tänka på vår framtid och då behöver vi sälja en produkt som vi vet att ungdomarna kommer fortsätta att köpa i många år framöver. Och genom att tillsätta nikotin är utsikterna förstås mycket goda att vi får kunder som är oss trogna livet ut.

Många undrar var nikotinet kommer från eftersom det är tobaksfritt. Hemligheten är att det utvinns från tobaksplantor, men att ingen del av plantan är kvar i slutprodukten.

Serien kommer att finnas med flera olika dofter, från fläder till mynta och jordgubb och man har valt att satsa mycket på designen av förpackningarna de säljs i.

- Vi vill inte bara att vår hudvårdsserie ska vara bra att använda. Den ska också vara fin att se på och användarna ska kunna känna sig stolta över att visa upp den för sina kamrater, säger Helen Stjerna.

För mer information, kontakta:

Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation, 0733-39 36 44

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

Dold tobaksreklam för miljoner29.1.2019 07:15:00 CETPressmeddelande

Under första halvåret 2018 publicerades positiva artiklar om tobak i svensk media till ett annonsvärde som motsvarar 14,8 miljoner. En stor andel handlar om ekonomiska vinster för aktieägare i tobaksbolag och vuxnas rätt att bruka tobak. Samtidigt är dold tobaksreklam ett vanligt inslag i barns och ungas vardag via sociala medier. Detta visar en ny undersökning som genomförts av Meltwater på uppdrag av A Non Smoking Generation.

A Non Smoking Generation kommer till Haparanda13.12.2018 06:00:00 CETPressmeddelande

Tisdag 18 december kommer A Non Smoking Generation till Haparanda för att anordna två kunskaps- och inspirationsevent i samverkan med kommunen. Syftet är att belysa tobakens inverkan på människor och miljön för att stärka det tobaksförebyggande arbetet riktat till barn och unga. Eventen riktar sig till elever och personal från högstadie- och gymnasieskolor, samt till de som arbetar med folkhälsan i kommunen och regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum