Umeå kommun

A3 arena får en ny entré och ny infart

Dela

Umeå kommun Fastighet bygger en ny entré till A3 arena, för en säkrare och trevligare upplevelse. Det blir även en ny infart till arenan och fler parkeringar.

Ny entré, skissbild av Sweco
Ny entré, skissbild av Sweco

Umeå kommun äger fastigheten A3 arena på teg. I och med ombyggnationen blir entrén tydligare än tidigare och tillgänglighetsanpassad. Entrén får plats för fordon, tex. för uppvisning vid match. Vid större sammankomster kan entrén även fungera som konferenslokal. En ny gång- och cykelväg leder fram till entrén och plats för cyklar kommer att finnas.

– Säkerheten blir bättre och det känns bra att kunna tillgänglighetsanpassa entrén, säger Erik Nilsson, byggprojektledare.

Ombyggnaden kommer att ske samtidigt som verksamhet pågår och kommer att medföra vissa störningar i ordinarie lokaler.

– Vi hoppas att besökarna har överseende med att det är lite stökigt under byggtiden, säger Erik Nilsson, byggprojektledare.

Ombyggnationen är klar hösten 2019.

Kontakt
Erik Nilsson
byggprojektledare
Fastighet
090-16 23 52
070-516 44 24
erik.nilsson@umea.se

Kontakter

Bilder

Ny entré, skissbild av Sweco
Ny entré, skissbild av Sweco
Ladda ned bild
Ny entré, skissbild av Sweco
Ny entré, skissbild av Sweco
Ladda ned bild
Ny entré, skissbild av Sweco
Ny entré, skissbild av Sweco
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Två antagna planer för kvartersförtätningar på Teg och Haga19.6.2019 17:08:14 CESTPressmeddelande

Byggnadsnämnden har antagit två detaljplaner som gäller förtätningar av kvarter på Teg och på Haga. Ena planen gör det möjligt med fem nya flerbostadshus längs Åkervägen på Teg. Den andra planen gäller ett kvarter längs Östra Kyrkogatan, i närheten av Hagaparken, där det blir möjligt att bygga ut befintliga hus eller bygga nya större hus. På en av fastigheterna blir det även möjligt att bygga gårdshus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum