Umeå kommun

A3 Arena öppnas igen på fredag

Dela

Intensiv snöskottning har pågått under de senaste dagarna på A3 Arenas tak och idag besiktades hallens takkonstruktion. Vid inspektionen konstaterades att det inte längre finns någon ökad säkerhetsrisk och A3 Arena kan tas i bruk igen på fredag. Det innebär att Björklövens match mot Modo kan spelas i arenan enligt ordinarie spelschema.

Efter stort snöfall och kraftig drivbildning under natten mot fredag 22 januari uppmärksammades vid A3 Arena tecken på att takkonstruktionen sviktar. Utifrån genomförda kontroller bedömde kommunens medarbetare då att hallen behövde stängas för att säkerställa att inga personskador skulle riskera att uppstå.

Kommunen, med hjälp av upphandlad entreprenör, har nu röjt snö från taket under de senaste dagarna och snöskottningen pågår fortfarande. Dessutom hissades den 4,5 ton tunga Jumbotronen ner från taket för att avlasta takkonstruktionen.

Två oberoende konstruktörer har inspekterat arenan och kommit till samma slutsats, att det är säkert att använda arenan.

-  Vi är mycket glada att man vid besiktningarna kom fram till att konstruktionen godkänts och att vi åter kan öppna arenan igen på fredag, kommenterar Karin Isaksson.

Vid skottningen konstaterades att den kraftiga vinden samlat snön i drivor med ett snödjup på upp till 1,80 meter på några ställen.

- Vi och våra entreprenörer kommer att ta med oss dessa nya erfarenheter för att vara ännu mer förberedda för extrema väderförhållanden framöver, säger Karin Isaksson.

Kontakt
Karin Isaksson
Chef teknik- och fastighetsförvaltningen
Umeå kommun
090-16 14 39
karin.isaksson@umea.se

Andreas Figaro
Byggskade- och säkerhetssamordnare
Bygg- och Fastighetsteknik
Umeå kommun
090-16 23 87
andreas.figaro@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum