Umeå kommun

A3 Arena stängd

Dela

Det ovanligt stora snöfallet som skett på mycket kort tid påverkade taket på A3 Arena i så stor omfattning att kommunen beslutat att stänga hallen under fredag morgon. Beslutet gäller tillsvidare.

Efter nattens stora snöfall och drivbildning uppmärksammades tecken på att konstruktionen sviktar. Utifrån genomförda kontroller bedömdes att hallen behövde stängas.

Säkerhetsansvarig, fastighetsförvaltaren och driftsamordnaren har genomfört en första undersökning av takkonstruktionen. De gjorde då bedömningen att det kan finnas risk för att taket tar ännu större skada under trycket av den stora snömängden.

- I det här läget måste vi prioritera säkerhet. Stängningen är en nödvändig åtgärd för att förebygga att ingen kommer till skada, säger kommunens Fastighetschef Karin Isaksson.

Just nu koncentreras resurser på att skotta snön från taket så fort som möjligt. Som en direkt åtgärd lyftes den 4,5 ton tunga Jumbotronen ner från taket för att avlasta konstruktionen omedelbart.

- Mycket olyckligt att detta inträffar nu med det läge vi har. Säkerheten går först så det är det viktigaste i nuläget, säger Björklövens VD Anders Blomberg.

Under dagen kommer ytterligare besiktning av anläggningen att ske för beslut om ytterligare åtgärder är nödvändiga.
När dessa besiktningar slutförts kan beslut fattas om när arenan åter kan öppnas.

Kontakt:

Karin Isaksson
Chef teknik- och fastighetsförvaltningen
Umeå kommun
090-16 14 39
karin.isaksson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

Distansundervisning fram till påsklovet på de kommunala gymnasieskolorna24.2.2021 14:02:26 CETPressmeddelande

De kommunala gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet (till och med torsdag 1 april). Precis som tidigare innebär det att endast en tredjedel av eleverna får närundervisning på skolorna. – Det är tyvärr ett helt nödvändigt beslut. Vi befinner oss i ett kritiskt läge med ökad smittspridning i stora delar av länet, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum