World Animal Protection Sverige

ABTA:s nya riktlinjer gör elefantridning “oacceptabelt”

Dela

ABTA, som är Storbritanniens största resebranschorganisation,och vägledande för andra länder, är den senaste att uppdatera sina riktlinjer och gör det “oacceptabelt” för sina medlemsorganisationer att erbjuda turister direktkontakt med elefanter utan barriär.

Oavsett om elefanterna tas från det vilda eller föds upp I fångenskap har alla som används i turistindustrin tvingats genomlida “the crush”. Det innebär att elefantungen skiljs från sin mamma, hålls isolerad, den får varken mat eller vatten och ofta misshandlas den många gånger, tills den är nedbruten och kan kontrolleras genom sin rädsla.

ABTA kategoriserar även direktkontakt med eller matning av stora apor, björnar, krokodiler, späckhuggare, sengångare och vilda kattdjur som oacceptabelt.

Den holländska resebranschorganisationen ANVR antog redan 2016 flera riktlinjer för att förhindra direktkontakt med elefanter, vandra med lejon och manga andra djuraktiviteter redan. I oktober i år har the Southern Africa Tourism Services Association (SATSA) antagit riktlinjer för direktkontakt med djur, som gör aktiviteter som elefantridning ocvh vandra med lejon oacceptabelt.

Lina Dahl, kampanjansvarig för World Animal Protection Sveriges arbete med vilda djur säger: “Vi gläds åt att ABTA är lyhörda för alla de djurskyddsorganisationer som samarbetar I denna fråga. De har let till nya riktlinjer som speglar senaste forskning, med fler skadliga turistaktiviteter som nu blir ´oacceptabla’ , vilket inte stod i deras ritklinjer för djurvälfärd som kom 2013."

Hon fortsätter:

“Under nästa år kommer vi att fortsätta arbeta med ABTA tillsammans med andra organisationer som Humane Society International, Born Free Foundation, World Cetacean Alliance och Whale and Dolphin Conservation för att få ytterligare förstärkningar av djurvälfärden. Nästa steg är att se till att denna generation delfiner i fångenskap blir den sista.”

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum