AcadeMedia

AcadeMedia EdTech lanserar ny tjänst för att hitta och dela lärarkompetens

Dela

Idag lanserar AcadeMedia EdTech delningstjänsten EdShare, en digital plattform som gör det möjligt för rektorer att enkelt hitta och dela lärarkompetens. Via tjänsten underlättas rektorers arbete med tjänsteplanering, samtidigt som lärarkompetens används på bästa sätt.

Den digitala plattformen hjälper rektorer att enkelt hitta och dela legitimerad lärarkompetens. Med smarta lösningar och funktioner bidrar EdShare till förenklade arbetsprocesser genom att samla allt på ett och samma ställe. Plattformen möjliggör likvärdig utbildning för alla elever oavsett plats, genom att tillhandahålla ett verktyg som samordnar undervisning genom fjärr.

Lärarbrist och hög arbetsbelastning för rektorer

Bristen på legitimerade lärare gör att rekrytering och kompetensförsörjning tar en allt större del av rektorernas tid. Samtidigt visar resultat från en forskningsrapport som presenterades under hösten 2020 att 25 procent av rektorer i Sverige riskerar att utveckla stressrelaterad psykisk ohälsa om deras nuvarande arbetsbelastning blir varaktig.

- Lärandet måste alltid stå i centrum i skolan, och vi är fast övertygade om att smart teknik och skickligare lärare är framgångsreceptet för att stärka lärandet. Idag råder stor lärarbrist i Sverige. EdShare är vårt bidrag för att avhjälpa lärarbristen och säkerställa att varje elev får rätt förutsättningar för att kunna nå sina kunskapsmål, säger Anders Haesert, som är chef för AcadeMedia EdTech.

- Vår ambition var att skapa ett digitalt hjälpmedel för att, på ett enkelt sätt, underlätta rekrytering och tjänsteplanering. Samtidigt hoppas vi att kunna väcka en gemensam solidaritetstanke där skolorna stöttar och delar kompetens med varandra, eftersom det har stor påverkan på likvärdigheten i svensk skola,säger Sara Olsson, en av EdShares grundare och affärsutvecklare inom AcadeMedia EdTech.

Kontakt

Anders Haesert, chef AcadeMedia EdTech
M: 0725-54 08 66
E: anders.haesert@academedia.se

Sara Olsson, affärsutvecklare AcadeMedia EdTech
M: 0725-13 12 62
E: sara.olsson@academedia.se

Fakta

EdShare i korthet
Via edshare.se kan rektorer på grund- och gymnasieskolor i Sverige hitta och dela behörig lärarkompetens inom och utanför sin egen huvudman. Initiativet till EdShare har utvecklats tillsammans med rektorer och lärare.

Om AcadeMedia EdTech
AcadeMedia EdTech skapar digitala utbildningstjänster i syfte att utveckla morgondagens lärande och skola. Digitala lösningar inom pedagogik, projektledning och system utvecklas i egen regi och i samarbete med aktörer inom forskning och innovation. Målsättningen är att stärka elevernas förutsättningar att lyckas med sin utbildning. AcadeMedia EdTech är ett affärsområde inom AcadeMedias vuxenutbildning.

Källor

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Anders Haesert, chef AcadeMedia EdTech
Anders Haesert, chef AcadeMedia EdTech
Ladda ned bild
Sara Olsson, affärsutvecklare AcadeMedia EdTech
Sara Olsson, affärsutvecklare AcadeMedia EdTech
Ladda ned bild

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

AcadeMedia driver för- och grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning, med verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Vår drivkraft är att bygga ett mer hållbart samhälle med utbildning och lärande som grund. Läs mer om oss och vår verksamhet på academedia.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum