AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Futuregames och stärker satsningen inom spelutbildning

Dela

AcadeMedia tar nu nästa steg i sin satsning på spelutbildning genom förvärvet av Changemaker Educations AB (Futuregames), som tillsammans med AcadeMedias The Game Assembly rankas som en av de bästa spelutbildningarna i världen.

På bara ett decennium har omsättningen i spelbranschen ökat från en dryg miljard till nästan 35 miljarder. Svenska spel har laddats ner sex miljarder gånger världen över. Det är inte orimligt att tänka sig att var fjärde person har spelat ett spel skapat i Sverige, enligt Dataspelbranschens rapport Spelutvecklarindex 2021.

- Det känns väldigt roligt att vi fortsätter vår satsning inom det här expansiva området. Vi är sedan tidigare framgångsrika med våra befintliga spelutbildningar genom The Game Assembly och jag ser fram emot att se vad AcadeMedia och Futuregames kan åstadkomma tillsammans, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning. 

Futuregames, en av de bästa spelutbildningarna i världen

Futuregames har under de 25 år de bedrivit utbildning konsekvent rankats som en av de bästa spelutbildningarna i världen. Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med spelutvecklingsbranschen och Futuregames jobbar med några av de mest framgångsrika aktörerna såsom Avalanche Studios, Star Stable, Paradox Arctic, North Kingdom, King, Turborilla, Zordix, Embracer, EA Dice och Epic. Idag har cirka 14% av de anställda i den svenska spelindustrin utbildats av Futuregames.

Futuregames arbetar med mångfald som en viktig del i sin verksamhet, från studenter till lärarna de anställer. Men mångfald är också avgörande i de spel som skapas. 

- Vi vill bryta normer, förändra och inspirera kommande generationer att se spelindustrin som både inkluderande och som ett framtidsyrke, säger Tom Løyche, vd på Futuregames. - Spel har på kort tid växt till en av de viktigaste formerna för underhållning och vi vill vara med att erbjuda de kunskaper och bygga kompetenser som behövs framöver. Med AcadeMedia kan vi nu få möjligheten att ta en position även i den globala spelindustrin.

På Futuregames erbjuds en rad olika utbildningar, från korta kurser för proffs till heltidsprogram för spelutvecklare som precis börjat i branschen. Utbildningarna bedrivs både online och i Boden, Karlstad, Skellefteå och Stockholm. 

Nästa steg i AcadeMedias internationella spelutbildningssatsning 

Förvärvet av Futuregames är en del i AcadeMedias strategi att hitta framtida partnerskap med ett antal spelutbildningsverksamheter, både i Sverige och internationellt. 

– Futuregames har flera välrenommerade spelutvecklingsutbildningar i Sverige och ligger i startgroparna med ett antal utbildningssatsningar utomlands. Genom det här förvärvet vill vi använda vår erfarenhet inom utbildning för att hjälpa Futuregames att accelerera sina expansionsplaner. Tillsammans kan vi skapa synergier och därmed ta nästa kliv i vår satsning på spelutbildning. Förvärvet kompletterar The Game Assemblys utbildningar väl både vad gäller geografi och kompetens, säger Jonas Jacobsson, internationell affärsutvecklingsdirektör på AcadeMedia.   

För mer information, kontakta:

Jonas Jacobsson, Internationell affärsutvecklingsdirektör, AcadeMedia
Telefon: +46 761 128 246
E-post: perjonas.jacobsson@academedia.se

Tom Löyche, vd på Changemaker Educations AB (Futuregames)
Telefon: +46 703 513 437
E-post: tom@cmeducations.se

Fakta om spelutbildning inom AcadeMedia

Inom spelutveckling driver AcadeMedia sedan tidigare den topprankade yrkeshögskolan The Game Assembly. På gymnasienivå erbjuder AcadeMedia spelutbildning inom LBS Kreativa Gymnasiet samt NTI Gymnasiet. Det gör att AcadeMedia redan idag en betydande aktör när det kommer till att förse spelbranschen med specialiserad arbetskraft. The Game Assembly öppnar under hösten 2022 upp sin verksamhet även i Storbritannien. 

Fakta om Changemaker Educations AB / Futuregames

Changemaker Educations driver spelutbildningar under varumärket Futuregames. Utöver spelutbildningar har Changemaker Educations utbildningar inom ledarskap, VR/AR, turism, hållbarhet och livsmedelsproduktion samt upskill/reskill-kurser för företag och enskilda individer. ”To be a school that provides innovative educations that give people updated skills and tools to solve today´s and tomorrow´s challenges.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Futuregames
Foto: Futuregames
Ladda ned bild
Foto: Futuregames
Foto: Futuregames
Ladda ned bild
Tom Löyche, vd på Changemaker Educations AB (Futuregames) / Foto: Johan Lassbo
Tom Löyche, vd på Changemaker Educations AB (Futuregames) / Foto: Johan Lassbo
Ladda ned bild
Jonas Jacobsson, Internationell affärsutvecklingsdirektör, AcadeMedia
Jonas Jacobsson, Internationell affärsutvecklingsdirektör, AcadeMedia
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Om AcadeMedia

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 100 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 188 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Mer information om AcadeMedia finns på academedia.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia förvärvar Framtidsutveckling – expanderar inom söktjänster för utbildning1.9.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

AcadeMedia EdTech fortsätter att investera i söktjänster för utbildning och förvärvar samtliga aktier i Framtidsutveckling i Sverige AB. Här ingår framtid.se, gymnasieguiden.se, yhguiden.se, och fragasyv.se. Dessa siter skapar förutsättningar för unga vuxna och yrkesverksamma att göra väl underbyggda studie- och karriärval medan utbildningsanordnare och arbetsgivare kan nå ut till rätt målgrupper.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum