AcadeMedia

AcadeMedia kraftsamlar inom EdTech

Dela

AcadeMedia Vuxenutbildning accelererar sitt arbete med att utveckla digitala tjänster genom lansering av affärsområdet AcadeMedia EdTech. Syftet med det nya affärsområdet är att knyta till sig aktörer inom forskning och innovation för att utveckla nya digitala utbildningstjänster för både befintliga och nya kunder.

Befolkningstillväxt, teknologisk utveckling och nya kompetenskrav är några av motiven till att AcadeMedia Vuxenutbildning nu samlar sina erbjudanden inom ett nytt affärsområde. Vuxenutbildning är redan idag den ledande aktören i Sverige inom olika typer av distansutbildningar som utgörs av egenutvecklade plattformar, kombinerat med olika typer av pedagogiska eller administrativa tjänster.

– Redan idag har vi en unik position inom utbildning, teknologi och tjänster. Vi är en av de ledande aktörerna inom EdTech i Sverige och när vi nu samlar våra tjänster i ett nytt affärsområde, lyfter vi även blicken mot en framtida internationell marknad, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedia Vuxenutbildning.

Flera av de produkter som kommer utgöra ryggraden i AcadeMedia EdTech finns redan idag. Det handlar både om egenutvecklade produkter och tjänster samt samarbeten med externa leverantörer.

  • Omnius, egenutvecklad lärplattform som används helt eller delvis av cirka 60 procent av Sveriges kommuner inom vuxenutbildning. Producerar cirka 130 000 kursinstanser varje år och används av cirka 45 000 deltagare årligen, lärare och administratörer.
  • Fjärrundervisning via Linguista. Växande fjärrundervisningstjänst, idag med fokus på modersmål och moderna språk. Cirka 1000 elever får årligen sin modersmålshandledning eller språkundervisning via Linguista.
  • Delägarskap i Hypocampus/Cortexio. Digital plattform för smarta studier. En tredjedel av Sveriges läkarstuderande använder verktyget i sina studier.
  • Digitala certifikatutbildningar via Movant. Cirka 4000 elever och yrkesverksamma inom bygg och installationsbranschen får årligen sin certifikatutbildning via Movant. Utbildningsformatet konverteras nu från traditionellt klassrum till digitalt i kombination med praktik.

– Vi ska vara ledande på lärande och då måste vi vara ledande på utveckling och tillämpning av digitala lösningar för bland annat pedagogik. Det gör vi genom att samla interna kompetenser, knyta till oss externa aktörer inom forskning och innovation, erbjuda unika testmiljöer samt tillföra stort verksamhetskunnande, säger Anders Haesert, utbildningsdirektör inom AcadeMedia Vuxenutbildning och ansvarig för AcadeMedias EdTech-satsning.

Fakta EdTech

EdTech står för Educational Technology och handlar om teknik relaterat till utbildning.

EdTech bedöms vara en av de snabbast växande marknaderna globalt.

Fakta AcadeMedia Vuxenutbildning

Academedia Vuxenutbildning är redan idag den ledande aktören i Sverige inom olika typer av distansutbildningar där kärnan utgörs idag av egenutvecklade plattformar, kombinerat med olika typer av pedagogiska eller administrativa tjänster. Hermods och NTI-skolan har varit verksamma på denna marknad i över 100 år och förändrat lärandet från korrespondenskurser genom brev till dagens moderna distribution via webplattformar som hjälpt hundratusentals elever till gymnasiebehörighet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 180 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia erbjuder stöd till Sveriges vårdnadshavare21.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Vårdnadshavare får en allt viktigare roll när Sveriges gymnasieelever numera undervisas på distans på grund av Coronaviruset. Därför erbjuder AcadeMedia nu alla Sveriges vårdnadshavare ett stöd, hur de bäst ska kunna stötta sina ungdomar som får fjärr- eller distansundervisning. Idag lanserar AcadeMedia den första filmen i en serie som ska hjälpa vårdnadshavare att få ökad förståelse om vad distans- och fjärrundervisning innebär.

Övergång till distansundervisning inom gymnasiet och vuxenutbildning17.3.2020 16:36:08 CETPressmeddelande

Från och med i morgon onsdag den 18 mars 2020, rekommenderar regeringen att all utbildning på gymnasiet, komvux och högre utbildning bedrivs på distans. Arbetet med att gå över till distansutbildning för hela eller delar av AcadeMedias verksamhet har planerats länge och sätts nu i verket för gymnasiet och vuxenutbildningen. För elever som inte har möjlighet att studera på distans och elever med särskilda behov, kommer vi att hitta andra lösningar så de kan få del av sin undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum