AcadeMedia

AcadeMedia öppnar fler förskolor i Tyskland

Dela

AcadeMedias verksamhet i Tyskland fortsätter att växa snabbt. Under de senaste veckorna har AcadeMedia öppnat sammanlagt sex nya förskolor och ytterligare nystarter är planerade under hösten.

Academedia äger 44 förskolor i Tyskland och planen är att starta cirka 12-15 förskolor per år. Senast förra veckan invigdes en ny förskola i München, Espira Sendling, och i norra Tyskland har Stepke Zaubertanz startat i Dortmund.

AcadeMedias förskolor i Tyskland har haft en bra tillväxt 2018/2019 och förväntas en fortsatt bra tillväxt under kommande år.

- Våra förskolor är populära och vi ser ett stort intresse bland föräldrar för den skandinaviska förskolemodellen. Här kan vi ge kvalitet och pedagogik som är anpassad till de små barnen, såväl som till de lite större, säger Marcus Strömberg, vd AcadeMedia.

Espira Sendling är AcadeMedias första förskola i München av det här slaget. Konceptet kommer ursprungligen från Norge. Med den nystartade förskolan i Sendling finns nu fyra Espira-förskolor i Tyskland.

Espira har ett väl utvecklat pedagogiskt koncept. Stort fokus ligger på att väcka barnens lust och glädje att upptäcka sin omvärld. Rörelse är ett fokusområde och målet är att barnen ska röra på sig och tillbringa mycket tid utomhus för lek och lärande.

I Tyskland finns det en brist på utbildad personal till förskolorna. Konkurrensen om att hitta personal är ofta en utmaning för arbetsgivarna.

– Vi har en fördel när vi söker personal här i Tyskland. Vi ser att Espiras koncept och tryggheten att tillhöra en stor koncern som AcadeMedia är attraktivt, vilket inneburit att vi haft många sökanden till våra lediga tjänster, säger Marcus Strömberg.

Behovet av fler förskolor i Tyskland är stort. En nationell lagstiftning infördes 2013 som fastställer att alla barn över ett år ska ha en garanterad förskoleplats. Idag saknas det cirka 350 000 förskoleplatser i landet.

Fakta: AcadeMedias internationella förskolor

  • Den skandinaviska förskolemodellen bygger på en tydlig pedagogisk grund med en särskild läroplan och pedagogiska processer som är utformade specifikt för små barn.
  • AcadeMedia har 44 förskolor i Tyskland. Sammanlagt planeras 12-15 nystarter i landet under verksamhetsåret 2019/2020.
  • Joki, Stepke, Espira Kinderbetreuung och Kita Luna är AcadeMedias varumärken i Tyskland. Varje varumärke har ett eget pedagogiskt koncept.
  • Förskolorna finns i Tyskland i Nordrhein-Westfalen, Bayern, Berlin/Brandenburg samt Baden-Württemberg.
  • Totalt har AcadeMedia över 250 förskolor i Sverige, Norge och Tyskland.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 17 300 medarbetare på våra drygt 655 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling.

Alla 179 300 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential.

Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

AcadeMedia erbjuder stöd till Sveriges vårdnadshavare21.3.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Vårdnadshavare får en allt viktigare roll när Sveriges gymnasieelever numera undervisas på distans på grund av Coronaviruset. Därför erbjuder AcadeMedia nu alla Sveriges vårdnadshavare ett stöd, hur de bäst ska kunna stötta sina ungdomar som får fjärr- eller distansundervisning. Idag lanserar AcadeMedia den första filmen i en serie som ska hjälpa vårdnadshavare att få ökad förståelse om vad distans- och fjärrundervisning innebär.

Övergång till distansundervisning inom gymnasiet och vuxenutbildning17.3.2020 16:36:08 CETPressmeddelande

Från och med i morgon onsdag den 18 mars 2020, rekommenderar regeringen att all utbildning på gymnasiet, komvux och högre utbildning bedrivs på distans. Arbetet med att gå över till distansutbildning för hela eller delar av AcadeMedias verksamhet har planerats länge och sätts nu i verket för gymnasiet och vuxenutbildningen. För elever som inte har möjlighet att studera på distans och elever med särskilda behov, kommer vi att hitta andra lösningar så de kan få del av sin undervisning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum