Svenska Basketbollförbundet

Ackreditering till VM-kvalmatcherna öppen - ansök senast 1 juli

Dela

Den 3 juli spelar herrlandslaget den avgörande VM-kvalmatchen mot Slovenien i Hovet i Stockholm, en match du inte vill missa. Sverige kan avancera i VM-kvalet för första gången någonsin. Ansök om ackreditering till matchen idag på FIBA:s Mediaportal.

För att ackreditera sig till VM-kvalmatcherna måste alla mediarepresentanter (journalister, fotografer m.m.) registrera sig i FIBA Media Portal och där ansöka om ackreditering för respektive match. FIBA:s mediaportal är nu öppen för registrering och ackreditering, därför kommer här instruktioner för hur ni ska gå tillväga.

Alla ackrediteringsansökningar behandlas i första läget av FIBA, men det är Svenska Basketbollförbundet/nationellt basketförbund som godkänner och skickar besked om ackreditering till den ansökande.

Viktiga datum

  • Ackrediteringen stänger 1 juli, alltså två dagar innan hemmamatchen.

Registrera profil/ackreditering

  • Skapa ett konto i FIBA Media Portal.
  • Har ni redan ett konto loggar ni bara in, annars väljer ni att skapa ett nytt konto.
  • När ni registrerat ett konto får ni ett aktiveringsmail från FIBA, följ länken i mailet och logga in igen.

Uppdatera er profil

  • För att kunna välja matcher måste ni först uppdatera er profil med personuppgifter, information om arbetsplatsen, foto, passinformation, dokument samt godkänna FIBA:s villkor.

Välj evenemang

  • Under "My Events" väljer du evenemanget som ni söker ackreditering för, i detta fall FIBA Basketball World Cup 2023 European Qualifiers (window 3).
  • Efter att ni klickat på "Apply" ska ni godkänna villkoren, välja yrkesgrupp, samt välja vilken match/matcher ni vill ansöka om ackreditering för.
  • Sverige spelar 30 juni (Finland, borta) och 3 juli (Slovenien, hemma)
  • När ni sedan klickar på ”Apply så skickas er ansökan in automatiskt.
  • Efter inskickad ansökan kommer ni att få ett bekräftelsemail från FIBA på att er ansökan inkommit. OBS! Detta är inte bekräftelse på godkänd ansökan. Svar på ackrediteringsansökan skickas av SBBF/nationellt basketförbund, senast 2 dagar innan matchdagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum