Acronis

Acronis köper Synapsys, och ger den afrikanska IT-kanalen direkt tillgång till förbättrade cyberskyddslösningar

Dela

Acronis, en global ledare inom cyberskydd meddelade idag att de köpt Synapsys, en partner sedan länge i Kapstaden, Sydafrika som specialiserar sig på distribution av Acronis cyberskyddslösningar via servicekanalen. Det senaste i företagets accelererade tillväxt är Acronis fjärde förvärv under gångna 18 månaderna.

Schaffhausen, Schweiz - Synapsys är en kanalcentrerad grupp av företag som levererar Acronis cyberskyddslösningar till tusentals kunder genom ett nätverk av underdistributörer, återförsäljare och leverantörer av hanterade tjänster (MSP) i Sydafrika och över hela kontinenten. Den utgörs av två verksamheter: Synapsys Systems (Proprietary) Limited, en distributör av specialistprogramvara och regionens Authorized Acronis Distributor för lokalt installerade lösningar sedan 2003, och Synapsys Distribution (Proprietary) Limited, som servar MSP-marknaden med plattformen Acronis Cyber Cloud för tjänstleverantörer.

“Synapsys har varit en pålitlig och värdefull partner i vårt jobb med att utöka våra cyberskyddslösningar till organisationer på den afrikanska kontinenten. Detta uppköp kommer att ge deras användare direkt tillgång till vår teknik och support”, säger Serguei “SB” Beloussov, Acronis grundare och CEO. “Samtidigt håller Afrika på att bli en strategisk tillväxtmarknad för Acronis och köpet av Synapsys ger oss en permanent närvaro på kontinenten. Detta är fördelaktigt för Acronis, den afrikanska MSP-kanalen och organisationer och användare som behöver skydda sina processer och system mot moderna hot”.

Köpet passar perfekt in i Acronis pågående Global/Local Initiative som syftar till att expandera tillgång till företagets globala resurser inom varje land. Efterfrågan på moln och hanterade tjänster ökar över hela världen, det skapar möjligheter för tjänstleverantörer som erbjuder Acronis cyberskyddslösningar. Global/Local Initiative återspeglar företagets beslutsamhet att vara nära sina partners och hjälpa dem att expandera sina verksamheter samtidigt som deras kunder skyddas mot moderna hot.

Unik relation leder till uppköp

Peter French, VD på Synapsys, kommer nu att fungera som Acronis General Manager för marknaderna i Mellanöstern/Afrika. Samtidigt med dagens tillkännagivande kommenterade han den unika relationen som ledde fram till förvärvet.

“Inga handelshögskolor ger dig rådet att lägga alla ägg i samma korg. Men det är precis vad vi gjorde med Acronis, och vi har aldrig ångrat det”, säger French. “Vårt laserfokus och partnercentrerade inriktning backades upp av vår integration med Acronis, särskilt att röra sig mot molnlösningar och ansatsen att med cyberskydd få dataskydd och digital säkerhet. Denna transaktion känns som en naturlig utveckling av vår väletablerade relation. Partnerskap handlar om relationer mellan människor: vi ser fram emot att fortsätta supporten av MSPs över hela Afrika genom att hålla ekosystemet cyberskyddat, nu som en del av Acronis. Tidigare Synapsys-partners kan se fram mot en närmare relation med Acronis och arbeta med samma team som de under åren fått förtroende för”.

Efter en planerad övergångsperiod kommer Synapsys att integreras med Acronis och ansvara för all försäljning av Acronis världsledande cyberskydd i hela Afrika.

Kontakter

Om

Acronis
AcronisFölj Acronis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Acronis

Acronis tillsammans med branschledare skapar en första enhetlig guide om cybersäkerhet för styrelseledamöter25.3.2021 11:24:21 CET | Pressmeddelande

SCHAFFHAUSEN, Schweiz, 23 mars 2021 - Acronis, en global ledare inom cyberskydd och medlem i World Economic Forum (WEF) Centre for Cybersecurity, offentliggjorde resultaten i en ny WEF-rapport som varnar för att ett misslyckande från cybersäkerheten är en “tydlig och aktuell fara” och kritiska globala hot. Trots det har svar från styrelseledamöter varit splittrade, riskerna inte helt förstådda och samarbete mellan branscher begränsat. Acronis bidrog med sin expertis och insikter från sitt arbete med cyberskydd som en del av arbetsgruppen som bidrog till rapporten. WEFs nya rapport Principles for Board Governance of Cyber Risk visar att styrelseledamöter måste spela en aktivare roll för att skydda organisationer mot cyberrisker och hitta lösningar på denna splittring. Rapporten har tagits fram av WEF, National Association of Corporate Directors, Internet Security Alliance och PwC och är resultatet av ett årslångt samarbete för att hitta sammanhållna, globala och gränsöverskridande riktl

Acronis expanderar regional support för partners, upprättar lokala cyberdatacenter och förstärker Acronis cyberinfrastruktur21.10.2020 08:11:35 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 20 oktober, 2020 – Acronis, en global ledare inom cyberskydd meddelar idag planer på att expandera sitt globala nätverk av molndatacenter med nya moderna lokaler i Kanada, Nya Zeeland och Butan. Expansionen, som tillkännagavs under Acronis Global Cyber Summit 2020, säkerställer att Acronis alla cyberskyddslösningar kommer att vara tillgängliga för partners och organisationer över hela världen vilket är extra viktigt nu när runt två tredjedelar av arbetsstyrkan arbetar på distans och är beroende av molnbaserade tjänster. Dagen tillkännagivande innehöll även Acronis planer på att inrätta ytterligare 100 mikrodatacenter i sitt globala nätverk som redan har samlokaliserade datacenter för hanterade tjänster i USA. Storbritannien, Schweiz, Frankrike, Tyskland, japan, Australien och Singapore. Ytterligare ett datacenter i Vancouver, Kanada meddelades tidigare denna månad. – Mikrodatacenter möjliggör effektiv användning av Edge, särskilt på tillväxtmarknader. Denna expansion, som är

Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd9.9.2020 15:43:15 CEST | Pressmeddelande

Den nya rapporten Acronis Cyber Readiness Report 2020 visar att de vanligaste attackerna som skett mot distansarbetare under coronapandemin hittills är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster som Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams. Hela 39% av företagen som deltagit i studien har utsatts för angrepp mot videomöten. Resultaten visar på behovet av integrerade cyberskyddslösningar och i samband med detta lanserar Acronis idag B2B-lösningen Acronis Cyber Protect 15, som kombinerar backup, katastrofåterställning, skydd mot skadlig programvara, cybersäkerhet och verktyg för hantering av endpoints.

Unikt cyberskydd lanseras för videokonferenstjänster5.5.2020 08:42:54 CEST | Pressmeddelande

Acronis lanserar idag en omfattande uppdatering av cyberskyddslösningen Cyber Protect Cloud, med anledning av de nya behov och risker som uppkommit av coronakrisen. Cyber Protect Cloud är den första lösningen inom cyberskydd som integrerar säkerhetskopiering, katastrofåterställning, nästa generations anti-malware, antivirus och cybersäkerhet i en samlad tjänst. Nu finns även ett effektivt cyberskydd för videokonferensprogram som Zoom, som meddelar användaren om det kommande Zoom-mötet är säkert. Detta är helt unikt i dagsläget och särskilt aktuellt då fler personer än någonsin jobbar hemifrån och är beroende av videokonferenstjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum