Acronis

Acronis tillsammans med branschledare skapar en första enhetlig guide om cybersäkerhet för styrelseledamöter

Dela

SCHAFFHAUSEN, Schweiz, 23 mars 2021 - Acronis, en global ledare inom cyberskydd och medlem i World Economic Forum (WEF) Centre for Cybersecurity, offentliggjorde resultaten i en ny WEF-rapport som varnar för att ett misslyckande från cybersäkerheten är en “tydlig och aktuell fara” och kritiska globala hot. Trots det har svar från styrelseledamöter varit splittrade, riskerna inte helt förstådda och samarbete mellan branscher begränsat. Acronis bidrog med sin expertis och insikter från sitt arbete med cyberskydd som en del av arbetsgruppen som bidrog till rapporten.

WEFs nya rapport Principles for Board Governance of Cyber Risk visar att styrelseledamöter måste spela en aktivare roll för att skydda organisationer mot cyberrisker och hitta lösningar på denna splittring. Rapporten har tagits fram av WEF, National Association of Corporate Directors, Internet Security Alliance och PwC och är resultatet av ett årslångt samarbete för att hitta sammanhållna, globala och gränsöverskridande riktlinjer för hantering av cyberrisker.

Runt om i världen står organisationer inför en massiv ökning av cyberrisker. Acronis forskning visar att 31 % av företagen nu drabbas av en cyberattack minst en gång om dagen. Detta är en trend som förväntas öka dramatiskt nu när cyberangripare börjar använda AI och automatisering för att göra attackerna mer sofistikerade och effektiva. Acronis ser också bevis för att över 1 000 företag har fått data stulna i samband med en utpressningsattack under 2020 och detta förväntas accelerera när datastöld blir viktigare än kryptering vilket tidigare var angriparens huvudsakliga taktik.

Den nya rapporten Principles for Board Governance of Cyber Risk visar hur styrelser kan förbättra sin förståelse av cyberrisker och snabbt lägga in planering för detta i företagens övergripande strategi.

“Om man inte har en stabil grund för förståelse och hantering av cyberrisker på styrelsenivå riskerar åtgärderna blig fragmenterade vilket leder till luckor i säkerheten”, säger Daniel Dobrygowski, Head of Governance and Trust på World Economic Forum Centre for Cybersecurity. “Gemensamma principer ger nödvändigt fundament för ledningen oavsett bransch eller geografi. Cybersäkerhet är inte bara ett tekniskt problem, det är en ekonomisk och strategisk fråga som en styrelse måste ta itu med i dagens värld”.

Ett team ledda av experter från Acronis och andra ledande företag inom digitala risker och cybersäkerhet identifierade följande sex allmängiltiga principer för styrelser och ledningsgrupper:

  1. Cybersäkerhet är en strategisk faktor för verksamheten
  2. Förstå cyberriskernas ekonomiska drivkrafter och effekter
  3. Anpassa hantering av cyberrisker med verksamhetens behov
  4. Tillse att cybersäkerhet stöds av företagens organisation
  5. Tillse att cybersäkerhetsexpertis finns i styrelsen
  6. Uppmuntra systematisk beredskap och samarbete

“Forumet ger världsledare inblick i den moderna digitala världen, ingen fråga förtjänar mer uppmärksamhet än hantering av cyberrisker”, säger SB Serguei Beloussov, Acronis CEO och grundare. “Acronis är ledande inom cyberskydd och bidrar med expertis och forskning till Forumets projekt och implementerar Forums riktlinjer för riskhantering i våra produkter”.

Contact:

Andreas Rossbach | Cooperate Communications Manager Europe & Israel at Acronis

Email: andreas.rossbach@acronis.com

Mobile: +49 151 40767189

Twitter:@rossbachacronis

Om

Acronis
AcronisFölj Acronis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Acronis

Acronis expanderar regional support för partners, upprättar lokala cyberdatacenter och förstärker Acronis cyberinfrastruktur21.10.2020 08:11:35 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 20 oktober, 2020 – Acronis, en global ledare inom cyberskydd meddelar idag planer på att expandera sitt globala nätverk av molndatacenter med nya moderna lokaler i Kanada, Nya Zeeland och Butan. Expansionen, som tillkännagavs under Acronis Global Cyber Summit 2020, säkerställer att Acronis alla cyberskyddslösningar kommer att vara tillgängliga för partners och organisationer över hela världen vilket är extra viktigt nu när runt två tredjedelar av arbetsstyrkan arbetar på distans och är beroende av molnbaserade tjänster. Dagen tillkännagivande innehöll även Acronis planer på att inrätta ytterligare 100 mikrodatacenter i sitt globala nätverk som redan har samlokaliserade datacenter för hanterade tjänster i USA. Storbritannien, Schweiz, Frankrike, Tyskland, japan, Australien och Singapore. Ytterligare ett datacenter i Vancouver, Kanada meddelades tidigare denna månad. – Mikrodatacenter möjliggör effektiv användning av Edge, särskilt på tillväxtmarknader. Denna expansion, som är

Ny kartläggning av cyberattacker under coronapandemin visar på behovet av integrerat cyberskydd9.9.2020 15:43:15 CEST | Pressmeddelande

Den nya rapporten Acronis Cyber Readiness Report 2020 visar att de vanligaste attackerna som skett mot distansarbetare under coronapandemin hittills är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster som Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams. Hela 39% av företagen som deltagit i studien har utsatts för angrepp mot videomöten. Resultaten visar på behovet av integrerade cyberskyddslösningar och i samband med detta lanserar Acronis idag B2B-lösningen Acronis Cyber Protect 15, som kombinerar backup, katastrofåterställning, skydd mot skadlig programvara, cybersäkerhet och verktyg för hantering av endpoints.

Unikt cyberskydd lanseras för videokonferenstjänster5.5.2020 08:42:54 CEST | Pressmeddelande

Acronis lanserar idag en omfattande uppdatering av cyberskyddslösningen Cyber Protect Cloud, med anledning av de nya behov och risker som uppkommit av coronakrisen. Cyber Protect Cloud är den första lösningen inom cyberskydd som integrerar säkerhetskopiering, katastrofåterställning, nästa generations anti-malware, antivirus och cybersäkerhet i en samlad tjänst. Nu finns även ett effektivt cyberskydd för videokonferensprogram som Zoom, som meddelar användaren om det kommande Zoom-mötet är säkert. Detta är helt unikt i dagsläget och särskilt aktuellt då fler personer än någonsin jobbar hemifrån och är beroende av videokonferenstjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum