Skara stift

Act Svenska kyrkans julinsamling slog nya rekord - Skara stift ligger i topp

Dela
52,9 miljoner samlade Act Svenska kyrkans julinsamling in. Det rekord och en ökning med 6,5 miljoner jämfört med förra årets rekordresultat. I Skara stift samlades det in 4,5 miljoner vilket är en ökning med ca 360 000 jämfört med förra året.
Foto: IKON
Foto: IKON

Julinsamlingen ”Bryt en tradition” pågick mellan Första advent och Trettondagen och lyfte fram traditioner som skadar flickor som könsstympning, tvångsäktenskap och våld. Religiösa företrädare har en viktig roll i att ifrågasätta normer och värderingar som leder till könsrelaterade övergrepp. 

Totalt samlades 52 897 155 in och av det samlades 4 562 534 in i Skara stift. I Skara stift är det en ökning med 361 979 kr jämfört med förra årets resultat, vilket motsvarar en ökning med 8,6%. Sett till insamlat resultat utlaget per invånare ligger Skara stift bland de högsta i landet. 

-Vi ökar engagemanget och de insamlade medlen och ligger i topp som vanligt och det är fantastiskt roligt säger Urban Jorméus som är Internationell sekreterare i Skara stift. 

Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka fklickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sina egna liv. Som kyrklig biståndsaktör gör Act Svenska kyrkan stor skillnad genom sina insatser tillsammans med lokala partner runtom i världen.  

-Ett stort tack till alla som på olika sätt genom engagemang och gåvor bidragit till att göra livet bättre för så många människor, säger Urban Jorméus. 

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: IKON
Foto: IKON
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 103 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum