Bonnier News

Adam Jönsson ny chefredaktör för Bonnier News Locals VGT-titlar

Dela

Bonnier News Local har utsett Adam Jönsson till chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna – Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet och Falköpings Tidning. Adam Jönsson börjar sin nya roll den 12 september och efterträder Patricia Svensson som istället tillträder som chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt.

VGT-titlarnas tillträdande chefredaktör Adam Jönsson. Foto: Patricia Svensson, Bonnier News Local.
VGT-titlarnas tillträdande chefredaktör Adam Jönsson. Foto: Patricia Svensson, Bonnier News Local.

31-årige Adam Jönsson kommer senast från rollen som nyhetsredaktör på Skövde Nyheter. Han har tidigare erfarenhet som till exempel sportchef på tidningen Bohusläningen.

– Jag är väldigt glad att Adam Jönsson tackat ja till rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för VGT-titlarna. Han är en driven och engagerad publicist som, tillsammans med respektive redaktion, vill utveckla lokaljournalistiken ytterligare, säger Carl-Johan Bergman, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local.

– Att Adam Jönsson redan har god kännedom om VGT-titlarna, och kan respektive tidnings styrkor och utmaningar liksom deras situation och position på marknaden, är en stor fördel när arbetet med att utveckla titlarnas prenumerationsaffär fortsätter.

Adam Jönsson ser fram emot att tillsammans med tidningarnas reportrar fortsätta bidra till lokaljournalistiken i Skaraborg.

– Det känns stort och hedrande att få uppdraget att leda våra redaktioners viktiga arbete. Jag ser fram emot att framöver lära känna lokalborna på våra utgivningsorter ännu närmare, säger han.

För Adam Jönsson innebär stark lokaljournalistik att vara där det händer och bevaka det som berör människorna i de lokala samhällena.

– Vi ska vara där våra läsare är. Det kan vara alltifrån hur en vägavstängning påverkar trafiken till längre reportage och granskningar, säger Adam Jönsson som ser en utveckling av den digitala journalistiken som en av sina främsta uppgifter.

– Det görs redan väldigt stark journalistik på VGT-titlarna och den ska vi förvalta och förädla. Samtidigt ska vi inte stå still utan måste testa nya grepp och infallsvinklar på vår journalistik. Men exakt hur det kommer se ut får vi tillsammans inom VGT komma fram till.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

VGT-titlarnas tillträdande chefredaktör Adam Jönsson. Foto: Patricia Svensson, Bonnier News Local.
VGT-titlarnas tillträdande chefredaktör Adam Jönsson. Foto: Patricia Svensson, Bonnier News Local.
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra över 100 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Färre utgivningsdagar för fem av Bonnier News Locals titlar17.11.2022 09:32:00 CET | Pressmeddelande

För att säkerställa ytterligare digital transformation och långsiktig journalistisk utveckling, väljer Bonnier News Local att justera utgivningsfrekvensen för fem av sina papperstidningar. Våren 2023 kommer Smålänningen, Värnamo Nyheter, Falköpings Tidning, Västgöta-Bladet och Skaraborgs Läns Tidning gå i samma fotspår som flera av koncernens övriga titlar och gå till utgivning tre dagar i veckan.

Bonnier News inleder förhandlingar om vidareutveckling av sin kommersiella verksamhet8.11.2022 11:35:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News har i dag inlett fackliga förhandlingar om att ta ytterligare steg för att samordna sina verksamheter för läsarintäkter och annonsförsäljning under en gemensam avdelning. Man avser också att öka samarbetet mellan den nya kommersiella avdelningen och Bonnier News techorganisation. Genom omorganisationen vill man effektivisera, hitta nya arbetssätt samt öka kunskapsdelningen mellan team och avdelningar.

Storsatsning på livesända skidtävlingar – Bonnier News skriver nytt treårsavtal med Svenska Skidförbundet längd24.10.2022 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Redan förra vintern sändes ett stort antal nationella längdskidtävlingar på Expressen och Bonnier News lokala titlar. Nu utökas samarbetet med Svenska Skidförbundet längd, då ett nytt treårsavtal är klart och över 30 tävlingsdagar livesänds under kommande säsong. – Skidorna är en av de sporter som engagerar våra läsare och tittare allra mest, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum