Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Adam Ramstedt - Årets Försvarare i SBL Herr

Dela

Under slutspelet i Svenska Basketligan Herr delar vi ut årets utmärkelser till de spelare, ledare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen 2020-2021. Idag delar vi ut priset Årets Försvarare - som går till Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins!

Alla utmärkelser i SBL Herr röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Utmärkelserna Årets Lyft, och Årets Matcharrangemang (delas ej ut 2021), delas ut av Svenska Basketbollförbundet. 

Årets Försvarare: Adam Ramstedt

Under sin sjätte säsong i SBL Herr har 25-åriga Ramstedt tagit stora kliv i sin utveckling, med nya personbästa i nästan samtliga statistikkategorier under grundserien, och varit starkt bidragande till att Norrköping Dolphins slutade på andra plats i tabellen.

Under säsongen snittade han 13.6 poäng, 10.9 returer (2:a i SBL), 2.6 assists, 1.3 blockade skott (2:a i SBL) och 0.7 steals per match. Han gjorde det med en effektivitet på 23.0 per match - även det näst bäst i SBL. 

Fem gånger under grundserien plockade Adam ner 15 returer eller fler i en match, med säsongsbästa 18 returer vid två tillfällen (nästa högsta noteringen i SBL). 

Två gånger under säsongen blockade han fyra skott i en match, och hans försvarsinsatser bidrog till att Norrköping Dolphins snittade flest blockade skott och flest defensiva returer av alla lag.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"En av SBL:s mest kompletta spelare som är ankaret i Norrköpings försvar."

Röstresultat Topp 5 - Årets Försvarare (procent av rösterna)
:
31,1% - Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins
23,7% - Cyril Langevine, Jämtland Basket
17,6% - DeAndre Davis, Borås Basket
12,8% - Viktor Gaddefors, Södertälje BBK
10,2% - Axel Nordström, BC Luleå

Regler för omröstningen
- Coacher, Lagkaptener och Medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.
- Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.
- Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.
- Endast coacher och spelare som deltagit i 16 matcher eller fler (50%) under grundserien kan vinna ett pris. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Silvana Imam släpper ”Känslan” – Sveriges officiella låt till Basket-EM7.6.2021 08:06:29 CEST | Pressmeddelande

Lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher. Nu kommer ”Känslan”, basketambassadören Silvana Imams låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Medverkar i låtens video gör landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I samband med släppet lanseras även en klädkollektion ihop med adidas där överskottet används till ett stipendium vars syfte blir att främja basket som inkluderande kraft. Låten släpps 14 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum