Dramaten

Adde Malmberg första gästen när Improvisation på slottet är tillbaka våren 2017

Dela

Publiksuccén Improvisation på slottet fortsätter med nya gäster en gång i månaden hela våren. En generös teaterkabaré där ingen föreställning blir den andra lik. Första gästen, den 8 februari, är Adde Malmberg. Ny i ensemblen är Johan Rabaeus.

Andreas T Olsson med ensemble och gäster bjuder in till en rad oförutsägbara kvällar på teatern som kanske är mer improviserade än vad publiken anar. Ingen föreställning blir den andra lik. Magdalena Ribbing, som tillsammans med Sven Melander gästade höstens två föreställningar, är till våren ständig gäst och Johan Rabaeus är ny medlem i ensemblen. Vilka som gästar vårens övriga föreställningar presenteras inom kort.

1663 skrev Molière Improvisation på slottet - en rasande satir över fransk teater. 350 år senare gör Andreas T Olsson ett försök att återuppliva den. Utifrån Molières original spinner ett pärlband av associationer, infall och texter med teater som röd tråd. 

På programmet kan följande saker dyka upp: en Facebooksoaré, Johan Rabaeus i en kondenserad version av Den girige , världens osynligaste statist, funderingar på hur det skulle vara att vara gift med en sufflös och svar på publikens frågor om teateretikett. 

Texter av Anton Tjechov och Georges Feydeau samsas med alster av Åke Cato och Peter Dalle.

Biljetterna har släppts.

Idé, urval och regi: Andreas T Olsson 
Ensemble: Johan Rabaeus, Sanna Sundqvist, Eric Stern, Pontus Gustafsson, Per Svensson m fl 
Ständig gäst: Magdalena Ribbing 
Musiker: Göran Martling


8 februari, 21 mars, 19 april, 30 maj och 8 juni Stora scenen


För mer information:

Christina Bjerkander 
08-665 61 47 
070-3726147 
E-post christina.bjerkander@dramaten.se

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum