Region Örebro län

Adolfsbergs vårdcentral samlokaliserar med andra vårdcentraler

Dela

Från och med måndag den 20 april kommer Adolfsbergs vårdcentral tillfälligt att samlokaliseras med vårdcentralerna i östra delen av Örebro. Förändringen görs för att få personalresurserna att räcka till under den pågående corona-pandemin.

Samlokaliseringen innebär att inga patienter tas emot fysiskt på Adolfsbergs vårdcentral. Vårdcentralens olika verksamheter kommer istället att finnas på Tybble, Ängen, Skebäck respektive Brickebackens vårdcentraler. Patienter på Adolfsbergs vårdcentral kommer att få information om till vilken vårdcentral de hänvisas till istället.

– Samlokaliseringen gör att vi kan förstärka med resurser i den kommunala sjukvården i hela Örebro, där den största riskgruppen för covid-19 finns. Samordningen av vårdcentralernas verksamhet bidrar också till att säkra bemanningen för den vård som inte kan vänta och frigör resurser till vården av covid-19-patienter på sjukhuset, säger områdeschef Ewa-Lena Sjöberg.

Adolfsbergs vårdcentral har kvar samma telefonnummer som tidigare och det går också att ta kontakt genom att använda e-tjänsterna på 1177.se.

Kontakt: Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef närsjukvårdsområde Örebro och söder. Telefon: 070-332 66 80.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef närsjukvårdsområde Örebro och söder. Foto Region Örebro län.
Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef närsjukvårdsområde Örebro och söder. Foto Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum