Jönköpings kommun

Adventsprogram från Rosenlunds herrgård

Dela

Under fyra adventssöndagar bjuder Rosenlunds herrgård in till julförberedelser, sång och musik – digitalt via kommunens Play-kanal.

Entrén till Rosenlunds herrgård.
Entrén till Rosenlunds herrgård.

Pandemin har inneburit att kommunen ställt in alla julevenemang, däribland den uppskattade julmarknaden på Rosenlunds herrgård. Men istället för att ställa in helt har herrgården, i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen, ställt om. Nu sprider vi kultur och julglädje via digitala medier istället. Programmet heter ”I väntan på julen…Advent på Rosenlunds herrgård”.

-Vi vill sprida ljus i vårt samhälle denna speciella adventstid, säger Anna Lax, enhetschef för Rosenlunds herrgård. Vi vill också stötta den fria konsten nu när även det lokala kulturlivet lider av pandemins konsekvenser.

Thomas Tegnér, tidigare marknadschef på Spira, producerar programmen. I filmerna kommer vi få se lokala teater- och sångförmågor. Vi får veta mer om herrgårdens historia och träffa särskilt inbjudna gäster.

Inspelningarna på herrgården är förstås helt corona-säkrade och resultatet kommer publiceras på kommunens play-kanal varje adventssöndag. Avsnitten är cirka 10 minuter långa. Det första avsnittet publiceras första advent, söndagen 29 november, klockan 15.00.

Rosenlunds herrgård är en av Jönköpings mest kända äldre byggnader. Sedan 1936 äger Jönköpings kommun herrgården och använder den för borgerliga vigslar, kulturevenemang och interna konferenser. Herrgården drivs av fastighetsavdelningen på Tekniska kontoret. Kultur- och fritidsförvaltningen är med och delfinansierar projektet ”I väntan på julen”.

Läs mer: https://www.jonkoping.se/upplevagora/evenemangskalender/ivantanpajulenadventparosenlundsherrgard2020.4.61bf94da1758d6ca97c77c4.html

Presskontakt:

Anna Lax, enhetschef och operativt ansvarig Rosenlunds herrgård.

036-106731

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Entrén till Rosenlunds herrgård.
Entrén till Rosenlunds herrgård.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum