AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger 149 lägenheter på Grünerløkka i Oslo

Dela

AF Gruppen har ingått ett avtal med Sofienberggaten 21-23 AS om att bygga bostadsprojektet ”Mills-kvarteret” på Grünerløkka i Oslo. Bostadsutvecklingsföretaget ägs av Agra, Canica och Macama (40 % / 40 % / 20 %).

Avtalet omfattar uppförande av 149 lägenheter fördelade på fem fastigheter med källare. Utöver lägenheterna omfattar projektet även förskola, kommersiella lokaler för kaféer och butiker samt en park mitt i kvarteret.

Mills-kvarteret ligger centralt på Grünerløkka och i närheten av Sofienbergparken. Fastigheten har fram till 2013 använts av Mills fabriker för livsmedelsproduktion.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad och har ett värde på 400 miljoner norska kronor exkl. moms. Byggnationen påbörjas i augusti 2018 med förväntat slutförande under första kvartalet 2021. Förhandsförsäljningen är tillräcklig till att byggnationen kan starta.

- Grünerløkka är ett urbant och attraktivt område. Vi ser fram emot att bidra till att prägla området med ett nytt och spännande bostadsprojekt i nära samarbete med kunden, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum