AF Gruppen Sverige

AF Gruppen bygger idrottshall i Lerum

Dela

AF Gruppens dotterbolag AF Bygg Göteborg och Lerums kommun har skrivit kontrakt om byggande av en ny idrottshall med underliggande garage i Dergårdsområdet i Lerum.

Idrottshallen byggs i två våningar och kommer innehålla två planer, som kan göras om till en större plan med kapacitet att ta emot 1000 åskådare.

Projektet utförs på totalentreprenad med genomförandeformen partnering och avtal om genomförandefas 2 har nu slutits mellan AF Gruppen och Lerums kommun.

Byggnaden omfattar totalt ca 8 200 kvm och ordervärdet uppgår till ca 135 mkr. Byggstart sker i december 2017. Målsättningen är att hela idrottshallen ska stå färdig våren 2019.

- Vi tackar för förtroendet från Lerums kommun och ser fram emot att starta ett nytt projekt med en ny modern idrottshall i Lerum. Det är ett viktigt projekt för AF Gruppen och en bekräftelse på att AF Gruppens tillväxtstrategi i Sverige ger resultat, säger Morten Grongstad, koncernchef i AF Gruppen.

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. AF står för Addressing Future. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Storbritannien och Kina. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 12 miljarder NKR (2016) och är noterat på Oslo Børs.

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum