AF Gruppen Sverige

AF Gruppen förstärker sin satsning i Bergen

Dela

LAB AS, ett dotterbolag till AF Gruppen (AFG) har ingått ett intentionsavtal med Helgesen Tekniske Bygg AS (HTB) med syftet att köpa 70 procent av aktierna i bolaget.

HTB är ett välskött företag med bra historik och som fick status som AS 1987. Företagets affärsidé är att ta projekt från idé till färdig byggnad och man arbetar nära kunderna i projektutvecklingsfasen. Huvudfokus är på industri- och lagerbyggnader, köpcentra och kontorsbyggnader.

HTB har de senaste tre åren haft en genomsnittlig omsättning på 335 MNOK och en rörelsemarginal på 6,5 %. Företaget har 46 anställda och huvudkontoret ligger i Valestrandsfossen utanför Bergen. Genom förvärvet av HTB vill LAB och AF komplettera sin produktlinje på Vestlandet. Strukturell tillväxt på Vestlandet genom att bygga vidare på LAB:s starka position är helt i linje med såväl LABs som AFs strategi.

Den avtalade köpeskillingen för 100 procent av HTB AS på kontant- och skuldfri basis är 140 MNOK. Ersättningen förväntas bestå av aktier i AF Gruppen ASA och likvida medel.

Företaget kommer att organiseras som ett dotterbolag till LAB AS, där AF Gruppen har varit den största aktieägaren sedan första kvartalet 2015.

En förutsättning för transaktionen är att due diligence genomförs och styrelsen ger sitt godkännande. Transaktionen förväntas vara genomförd under fjärde kvartalet 2018.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4200 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

AF Gruppen tar strategisk position på den brittiska offshoremarknaden för bortforsling och återvinning16.5.2019 09:38:38 CESTPressmeddelande

AF Gruppens dotterbolag AF Offshore Decom bildar företaget Fairfield Decom tillsammans med de ledande aktörerna inom offshore bortforsling och återvinning Heerema Marine Contractors och Decom Energy. Med huvudkontor i Aberdeen, kombinerar den nya verksamheten kunskapen hos en erfaren operatör med expertisen hos världens ledande entreprenörer inom offshore bortforsling och återvinning. På så sätt skapas en unik operatör med heltäckande lösningar för late-life-operationer och bortforsling- och återvinningsuppdrag på den brittiska kontinentalsockeln.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum