AF Gruppen Sverige

AF Gruppen förvärvar byggrätter i centrala Göteborg

Dela

AF Gruppen förvärvar Eriksbergsvarvets tidigare kontor på Celsiusgatan i Göteborg. Förvärvet omfattar även en vidhängande byggrätt mot Östra Eriksbergsgatan. Säljare är Älvstranden Utveckling.

- Vår plan är att konvertera den gamla fina tegelbyggnaden om ca 8 000 kvm till drygt 100 attraktiva lägenheter. Detaljplanen medger även en påbyggnad om tre våningsplan som alla får fantastisk utsikt över vattnet, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling.

Därtill planerar AF Gruppen ytterligare ca 30 lägenheter, centrumlokaler och garage i nyproduktion på byggrätt mot Östra Eriksbergsgatan.

Den nya detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2018 och medger uppförande av ny bebyggelse, om- och påbyggnation samt bevarande av befintlig bebyggelse för ett blandat innehåll med tonvikt på nya bostäder och centrumverksamhet.

- Vi är glada och stolta över att AF Gruppen får fortsatt förtroende att bidra till utvecklingen av centrala Göteborg, säger Andreas Rydbo, vd för AF Gruppen Sverige.

I fjol tecknade AF Gruppen avtal om att utveckla en större byggrätt på Skeppsbron, som ska bli Göteborgs nya mötesplats på kajen vid Göta älv.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3 800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum