AF Gruppen Sverige

AF Gruppen och Aspelin Ramm i samarbete kring bostadsutvecklingsprojekt i Göteborg

Dela

AF Projektutveckling och Aspelin Ramm Fastigheter inleder ett samarbete för att gemensamt utveckla gamla Eriksbergskontoret i Göteborg till ett hundratal nya bostäder, kontor samt butiks- och servicelokaler. Kontoret på Celsiusgatan, uppfört på 40-talet, har stora arkitektoniska kvaliteter.

Den nya detaljplanen medger en påbyggnad om tre våningsplan, som alla får fantastisk utsikt mot vattnet, samt en vidhängande byggrätt om ytterligare ett trettiotal bostäder.

- Vi är väldigt glada för att samarbeta med Aspelin Ramm i detta spännande utvecklingsprojekt. Med våra gemensamma erfarenheter och kompetenser kommer vi lyckas ta fram en attraktiv produkt för marknaden, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling.

- Vi ser fram emot att starta samarbetet med AF Gruppen, som vi har bra erfarenheter av sedan tidigare projekt, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter. Innovativ fastighetsutveckling handlar för oss om att utgå från varje fastighets unika förutsättningar och möjligheter. Vi ser väldigt stora möjligheter att tillsammans utveckla en väldigt attraktiv miljö för såväl boende, företagande som lokal service.

Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under hösten 2018 och medger uppförande av nybebyggelse, om- och påbyggnation samt bevarande av befintlig bebyggelse för ett blandat innehåll med tonvikt på nya bostäder och centrumverksamhet.

För ytterligare information, kontakta
Jonas Skingley, vd AF Projektutveckling, 0709-79 00 07
Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter, 0709-72 68 22.

Illustration: Radar

*****

AF Projektutveckling är AF Gruppens svenska bolag för utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter. Andra aktuella utvecklingsprojekt är Skeppsbron och Opalterrassen i Göteborg samt Glashuset i Halmstad. www.afgruppen.se

Aspelin Ramm Fastigheter har initierat och utvecklat flera större butiks-, kontors- och bostadsprojekt såsom Pedagogen Park och Forsåker i Mölndal samt Vallhamra Torg i Partille. www.aspelinramm.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum