AF Gruppen Sverige

AF Gruppen satsar på den skånska byggmarknaden

Dela

AF Bygg Syd, som ingår i AF Gruppen, stärker sin närvaro i södra Sverige och startar en ny avdelning för bostäder och kommersiella fastigheter med fokus på Malmö, Lund och Helsingborg. Pontus Edlund har rekryterats som avdelningschef för att bygga upp verksamheten. Han kommer senast från JSB.

- Pontus har den erfarenhet och vilja som krävs för att bygga upp något nytt från grunden och göra det långsiktigt hållbart, säger Roger Persson, vd för AF Bygg Syd. Dessutom delar han vår kompromisslösa syn på arbetsmiljö och säkerhet.

- Jag ser fram emot att bidra till AF Gruppens satsning i Sverige. Vi ska inrikta oss på att ta marknadsandelar i Skåne, i kontrollerad takt och med lönsamhet i fokus, säger Pontus Edlund. Första steget är att rekrytera rätt medarbetare och ta ett första projekt.

AF Bygg Syd är känt för sin specialistkompetens inom VA-området och anlitas av flera sydsvenska kommuner för komplexa nybyggnads- och ombyggnadsprojekt. I Halmstad har man också utfört bostadsprojekt, bland annat det egenutvecklade Glashuset. Företaget har vuxit med lönsamhet sedan starten 2007.

Pontus Edlund är född -72 och är yrkesutbildad snickare, betongarbetare och armerare. Han har även en yrkelärarutbildning och har arbetat som gymnasielärare. Senast har han arbetat som platschef på Skanska och JSB.

Till den nya avdelningen Bygg Skåne söker AF Bygg Syd nu också en platschef, en entreprenadingenjör och en ingenjör för kalkyl- och anbudsarbeten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Theres Svenssons gata 9
417 55 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 3800 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi och Offshore. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum