AF Gruppen Sverige

AF Gruppens styrelse förstärks med meriterad samhällsutvecklare

Dela

Vid bolagsstämman för AF Gruppen ASA den 15 maj utsågs Kristina Alvendal till ny ledamot i bolagets styrelse. Koncernen växte med mer än 40 procent i Sverige 2018 och har stora ambitioner för fortsatt lönsam tillväxt på den svenska marknaden.

Kristina Alvendal valdes in i AF Gruppens styrelse vid bolagsstämman den 15 maj 2019.
Kristina Alvendal valdes in i AF Gruppens styrelse vid bolagsstämman den 15 maj 2019.

Kristina Alvendal är bland annat tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Hon arbetar nu som strategisk rådgivare inom stadsplanering och fastighetsutveckling och är även verksam som ledamot i ett flertal bolagsstyrelser.

Kristina Alvendal fick 2017 utmärkelsen Årets Samhällsbyggare bland annat för sina insatser i flera stadsutvecklingsprojekt.

Alvendal har en juristexamen från Stockholms universitet och har tidigare även varit etableringschef för Lidl, chef för Public Affairs på Glaxo Smith Kline och vd för Airport City Stockholm.

- Jag hoppas att jag i det kommande styrelseuppdraget ska kunna addera ökad kunskap om den svenska bygg- och fastighetsmarknadens olika delar. AF Gruppen har en bred verksamhet och Sverige är förstås ett attraktivt land för ett bolag av AF Gruppens kaliber. För min egen del känns det spännande att bredda min uppdragsbas till ett internationellt bolag med tydliga värderingar som jag delar, säger Kristina Alvendal.

- Med Kristina i styrelsen stärks vår förmåga till ytterligare lönsam tillväxt i Sverige, som är ett av våra strategiska satsningsområden. Kristina har en omfattande kunskap om den svenska bygg- och fastighetsmarknaden och en gedigen erfarenhet av styrelsearbete. Jag ser fram emot att få samarbeta med Kristina i AF Gruppens styrelse, säger Pål Egil Rönn, styrelsens ordförande.

AF Gruppens styrelse består nu av Pål Egil Rønn (ordförande), Arne Baumann, Hege Bømark, Kristian Holth, Borghild Lunde, Kristina Alvendal, Kjetel Digre (ordinarie ledamöter) och Kenneth Svendsen, Arne Sveen och Hilde Wikesland Flaen (arbetstagarrepresentanter).

Nyckelord

Kontakter

För mer information vänligen kontakta:

Pål Egil Rönn, styrelseordförande i AF Gruppen, +47 909 57 713
Kristina Alvendal, styrelseledamot, +46 733 50 89 18

Bilder

Kristina Alvendal valdes in i AF Gruppens styrelse vid bolagsstämman den 15 maj 2019.
Kristina Alvendal valdes in i AF Gruppens styrelse vid bolagsstämman den 15 maj 2019.
Ladda ned bild

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen är en av Norges ledande bygg- och industrikoncerner med 4 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Koncernen omsätter 18,8 miljarder NKR (2018) och är noterat på Oslo Børs.


Verksamheten omfattar bygg, anläggning, projektutveckling, offshore, energi- och miljöteknologi. I Sverige bedriver koncernen verksamhet inom bygg, anläggning, projektutveckling och miljö.


AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, HMB, Kanonaden Entreprenad och Pålplintar.

www.afgruppen.se

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum