Svensk Innebandy

Aftonbladet sänder Svenska Cupen

Dela

Minst 50 sända matcher från nystartade Svenska Cupen. Nu inleder Aftonbladet en storsatsning tillsammans med Svensk Innebandy – med den första matchen på sajten redan på fredag.

I början av förra säsongen presenterades Svenska Cupen som en ny tävling inom Svensk Innebandy. Upplägget, som inkluderar lag från Svenska Superligan, Allsvenskan, division 1 och samtliga distrikt, innebär en häftig tävlingsstart på säsongen där många lag byter trängsmatcher mot tävlingsmatcher, som sedan kulminerar i en stor finaldag för damer och herrar 6 november.

Nu står det klart att Aftonbladet sänder minst 50 matcher (25 dam och 25 herr) från Svenska Cupen.

– I vårt arbete med att synliggöra och tillgängliggöra vår sport får vi nu chansen att visa upp innebandyn i ytterligare en kanal och på ett nytt sätt. Då passar det perfekt med Svenska Cupen som inkluderar lag från hela innebandysverige. Aftonbladets TV-satsning är känd för att hålla hög kvalitet och för sin satsning på liveidrott. Vi är väldigt glada att det här samarbetet nu blir verklighet. Jag kan garantera att det blir ett omfattande engagemang för föreningar som annars aldrig syns på sådana här plattformar, säger Mikael Ahlerup.

Matcherna sänds på Aftonbladet Plus och drar igång redan på fredag och i helgen då lag från distrikten möts på dam- och herrsidan. Bara under augusti sänder Aftonbladet 21 matcher. Sedan kommer det varje vecka att visas utvalda matcher från grupp- och slutspel, fram till finalerna i november.

– Vi fortsätter vår strategiska resa med mer livesport på Sportbladet. Att göra det tillsammans med Svenska Cupen i innebandy känns helt rätt och spännande, säger Mikael Samuelsson, ansvarig för TV-rättigheter på Sportbladet.

Finalen i Svenska Cupen avgörs på dam- och herrsidan lördag 6 november i Gavlehovshallen i Gävle. Samma arena där SM-finalen spelades i april/maj med ett lyckat upplägg.

– Svenska Cupen kommer att bli väldigt prestigefull. Det är kittlande med cupmatcher som kan innebära ”David mot Goliat”-matcher, främst i de inledande omgångarna och jag hoppas på att flera lag ska skrälla. Dessutom ligger det en bra prischeck i potten för vinnarna – och om ett par år också en plats i Champions Cup då den utökas – så det är väldigt mycket att spela för. I oktober-november hoppas och tror vi att vi kan välkomna än mer publik runt om i landet, säger Ahlerup.

Deltagande lag i Svenska Cupen kommer att informeras om medierättigheter.

Läs mer om Svenska Cupen.

Se vilka de första planerade matcherna på Aftonbladet är på www.innebandy.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum